Мільйони гривень і валізи готівки: Спливли подробиці про статки суддів, які скасували статтю за незаконне збагачення

Судді Конституційного суду, які скасували покарання за незаконне збагачення чиновників, за 2018 рік значно збільшили свої статки, повідомляють Патріоти України.

Так, згідно з декларацією, грошовий актив судді Михайла Гультая і його дружини з 2017-го зріс на 2 млн грн. "У подружжя помітно зріс прибуток: обидва отримують основну зарплату від Конституційного суду, у Гультая вона виросла на 1,8 мільйона гривень, у дружини - на 169 тис. Крім того, сім'я почала отримувати відсотки від банківських рахунків, адже раніше декларувала тільки готівкові накопичення", – йдеться в матеріалі.

Стан сім'ї судді Конституційного суду Михайла Запорожця за минулий рік також змінилися. Його дружина стала власницею земельної ділянки в Київській області вартістю 228 тис. грн і машини Nissan Leaf 2017. Витрат на це майно сім'я не вказала, як і подарунків або спадщини.

При цьому, згідно з декларацією, родина Запорожців живе на суддівську зарплату (2,9 млн) і пенсію (58,7 тисяч). Серед інших доходів – невелика зарплата дружини і соціальні виплати. Ніяких грошових накопичень родина не задекларувала.

Збагатився і суддя Сергій Сас разом з дружиною – на 701 600 гривень. Заробляє в родині тільки суддя - його зарплата виросла на 1,4 мільйона в порівнянні з 2017 роком. Подружжя також почали отримувати пенсію: всього 172 тис. В рік на двох.

У декларації судді Олега Первомайського стало на 102 387 гривень і 8200 доларів більше. У минулому році чоловік заробив на різних посадах, включаючи суддівську, і викладанням в декількох університетах, понад мільйон гривень - на 752 тис. грнбільше, ніж в 2017 році.

Ще один суддя, який проголосував за скасування статті про незаконне збагачення і вже подав електронну декларацію, - Володимир Мойсик. Він за минулий рік збагатився в два рази: з 500 тис. Гривень готівки накопичень в 2017 році до понад 1 млн грн в 2018-му.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...