Міністр фінансів про Євробачення-2017: "До державних фінансів необхідний розумний підхід"

Олександр Данилюк поспішив порозумітися в зв'язку зі своїм вчорашнім висловлюванням про відмову від Євробачення на користь іншої країни.

Міністр фінансів України О.Данилюк. Фото: Cultprostir.

У блогах видання Cultprostir міністр фінансів України Олександр Данилюк пояснює, чому важливо, як буде витрачена кожна копійка бюджету «Євробачення 2017» в Україні, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Я не та людина, яка приймає рішення, проводити чи не проводити «Євробачення» в країні. Я - за цільове і ефективне використання державних коштів. Піднімати питання про доцільність витрат держбюджету - моя робота.

У нас в суспільстві, на жаль, прийняте таке легке ставлення до держбюджету - типу «ну, це ж з бюджету, яка різниця». Це залишки радянської спадщини - колгоспне, тобто нічиє. Наша людина завжди вважала державу чужою, і тому загальні гроші, бюджетні - вони нібито нічиї. Але ж це не так! Ці гроші належать всім громадянам України.

Добре, що сьогодні все більше людей розуміють, що бюджет - це наші спільні кошти. Можна дорогу побудувати, а можна красиво прогуляти. Адже справа не в меценатах і не в тому, хто оплатить свято - важливо, щоб кожна копієчка стала інвестицією. Справа в тому, що гроші - це ресурс. І навіть якщо нам не частину, а всі витрати оплатить Європейський мовний союз (формальний оператор «Євробачення»), то ми все одно повинні відповідально поставитися до цього ресурсу. Тому що гроші повинні працювати.

Давайте подивимося на те, скільки інвестицій принесло «Євробачення 2005». Наскільки збільшився потік туристів? Чи стало те, минуле «Євробачення» не тільки святом, а й точкою запуску розвитку країни? По-моєму, ні. А нинішнє має стати. І я радий, що мій полемічний по формі заклик ретельно ставитися до грошей громадян - тобто бюджету - набув такого резонансу.

Погодьтеся, якщо свято проходить під девізом «танцювали-веселилися, порахували-розплакалися», то це дуже прикро і неправильно. Я зроблю все, щоб цього не сталося. Моя сфера відповідальності - державні, тобто ваші гроші.

Бюджет Швеції на «Євробачення 2016» - $43 млн., що становить приблизно 1 млрд. грн. І ця цифра є «середньою температурою по лікарні». Але важливо розуміти, що 1 мільярд гривень для Швеції і для України - це абсолютно різні цифри.

До державних фінансів необхідний розумний підхід. Для нашої країни це архіважливо. У розмові про державний бюджет не може бути емоцій. Уявіть собі батька сімейства, який йшов купувати взуття для дитини, а по дорозі захопився і купив в кредит червоний «Феррарі». Ви уявляєте, як його після цього вдома зустріне дружина?

Хочу вас запевнити, що і 8 мільйонів доларів, і 15, які озвучувалися іншими людьми в Кабміні як ймовірний бюджет конкурсу, - це дуже багато грошей. І яким би не був бюджет «Євробачення», до цих грошей потрібно поставитися відповідально. Ось, власне, що я хотів сказати.

Нагадаємо, Патріоти України повідомляли, що міністр фінансів України Олександр Данилюк висловився про ймовірність передачі права проведення Євробачення-2017 іншій країні.

Усе працює! Telegram розблокував українських ботів після реакції Мінцифри

понеділок, 29 квітень 2024, 10:47

Адміністрація платформи Telegram, яка напередодні заблокувала офіційні українські чат-боти, що покликані боротися з російською агресією, скасувала своє рішення, передають Патріоти України. «Офіційні українські боти, що допомагали у боротьбі з агресією...

Почнуться бунти? У разі смерті Кадирова на Путіна чекає важка дилема, - The Sunday Times

понеділок, 29 квітень 2024, 10:43

Якщо інформація про смертельну хворобу лідера Чечні Рамзана Кадирова є правдою, то для президента Росії Володимира Путіна стабільність Республіки може опинитися під серйозною загрозою. Про це йдеться у статті The Sunday Times, передають Патріоти Украї...