Міністр оборони США розповів, ухвалення якого закону він очікує від українського парламенту

Джеймс Меттіс назвав закон про національну безпеку пріоритетним питанням.

Джеймс Меттіс. Фото: Рейтерс.

Міністр оборони США очікує, що в Україні незабаром буде ухвалено закон про національну безпеку, який стане основою для успішних реформ у сфері оборони. Про це йдеться в заяві представника Пентагону Дани Уайт за підсумками зустрічі міністрів оборони України і США, передають Патріоти України.

"Він похвалив міністра Полторака за постійну хоробрість його країни перед обличчям російської агресії і знову підтвердив підтримку США цілей української військової реформи", - йдеться в повідомленні.

"Він назвав закон про національну безпеку пріоритетним питанням і висловив надію, що Адміністрація Президента і український парламент, Верховна Рада, здійснять швидкі заходи і ухвалять законодавство, яке забезпечить міцну правову основу для здійснення реформ оборони на підтримку безпечної і демократичної України", - заявили в Пентагоні.

Обидва лідери взяли на себе зобов'язання укріплювати міцне партнерство між США і Україною, засноване на спільних інтересах безпеки і загальних принципах. Як повідомлялося, за підсумками зустрічі з главою оборонного відомства США, Полторак заявив, що в питанні передачі американської летальної зброї Україні досяг "повного розуміння".

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...