​Мюнхенська конференція: Заяви президента України та лідерів Заходу щодо війни на Донбасі (відео)

Порошенко перестеріг західні країни від намагань відмовлятися від санкцій щодо Росії до того, як вона піде з Донбасу чи Криму.

"Санкції – це наші активи, а не зобов'язання. Вони є демонстрацією нашої сили, якщо вони застосовуються, але вони є і демонстрацією нашої слабкості, якщо їх скасувати. Зменшити дипломатичний тиск на Росію або пом'якшити санкції до того, як Росія піде з Донбасу чи Криму, - все це буде заохоченням агресії", - цитують голову держави Патріоти України

Таку заяву Петро Порошенко зробив у ході панельної дискусії "Майбутнє Заходу: крах або повернення?" в рамках 53-й Мюнхенській конференції з безпеки.

"Путін ненавидить Україну глибоко і щиро. Він заперечує унікальність української держави і народу. Він публічно проголошує, що Україна – частина Росії. Він не бачить місце України на політичній карті Європи і хоче прикрасити Україну в російські кольори. Але це було б помилкою думати, що апетити Росії обмежені тільки Україною", - додав голова держави.

Президент підкреслив, що підтримка України є найбільш дешевим способом захисту безпеки вільного світу. Крім цього, він заявив про неможливість вирішення конфлікту на Донбасі без участі Києва.

"Будь-яка угода за нашою спиною буде анульована", - сказав він.

Український президент заявив, що Путін ненавидить Україну, додавши, що "було б помилкою вважати, що Росія обмежиться Україною".

Генсек НАТО Йенс Столтенберг в ході свого виступу на конференції заявив, що обговорив з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим важливість повної імплементації Мінських домовленостей по Україні. Він також нагадав про позицію НАТО з приводу територіальної цілісності і суверенітету України і необхідність надання повного доступу моніторинговій групі ОБСЄ на Донбасі.

У свою чергу голова МЗС Великобританії Борис Джонсон заявив, що світова спільнота повинна діяти рішуче в питанні введення санкцій проти РФ.

"Якщо одна держава анексує територію іншої, в порушення Гельсінської угоди, то тоді ми повинні бути абсолютно рішучими в питанні запровадження санкцій, які необхідні у відповідь на таку агресію", - сказав він.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...