Між Україною та Саудівською Аравією буде спрощено візовий режим, - Порошенко (відео)

Президент України наголосив, що з цього приводу досягнув домовленостей з Королем Саудівської Аравії.

Король Саудівської Аравії та президент України. Фото:Главком

Україна та Саудівська Аравія домовилися про спрощення візового режиму та процедури хаджу (паломництва) до святих місць ісламу в Королівстві Саудівська Аравія. Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму коментарі, розміщеному на сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Були досягнуті дуже важливі домовленості щодо спрощення візового режиму. Я з подивом дізнався про те, що на сьогоднішній день візи до Саудівської Аравії є найдорожчими серед усіх країн світу для українців, і відповідно - візи до України найдорожчими для саудитів.

Ми з Королем, Його Величністю, домовилися про те, що ми рішуче знижуємо ставки плати зборів за візи і рухаємося до того, щоб забезпечити та полегшити міжлюдські контакти, полегшити можливості для бізнесменів, підприємців, туристів", - сказав він.

Президент також вказав на релігійні обміни та можливість для мусульман-українців (а в Україні проживає до 2 млн мусульман) здійснити хадж до Саудівської Аравії. "Ми домовилися про те, що ми зробимо максимально спрощення процедури хаджу. І я не виключаю, що і з українського боку ми зробимо декілька ініціатив, які допоможуть захистити права українців-мусульман", - зазначив Порошенко.

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...