Молодь напирає на оборудки Банкової: Новопризначена 23-річна головний люстратор України Калинчук звинуватила Порошенка в порушенні закону

За її словами, у департаменту було кілька випадків зі звільненням обласних голів СБУ, коли АП змінювала інформацію на сайті.

Анна Калинчук. Фото:https://realist.online/

Новопризначена виконуюча обов'язки директора департаменту з питань люстрації Анна Калинчук звинуватила Петра Порошенка в порушенні закону про люстрацію. Про це вона розповіла в інтерв'ю виданню Realist, інформують Патріоти України.

За її словами, у департаменту було кілька випадків зі звільненням обласних голів СБУ, коли АП змінювала інформацію на сайті.

"У нас було кілька випадків ще зі звільненням обласних голів СБУ. Адміністрація як вивісила на сайті, що вони звільнені за законом про очищення влади, однак документів до реєстру люстрованих відомості не передала. Мін'юст попросив документи, але АП потім швидко поміняла інформацію на сайті" , - відповіла Калинчук.

При цьому люстраторка акцентує: було написано лист, що закон про люстрацію є спеціальним і має переважаючу дію, тому вони повинні бути звільнені за цим законом.

"Зате АП відповіла нам листом, всі повноваження передбачені виключно Конституцією. Тим самим АП за фактом заявила, що будь-які закони та інші нормативні акти на президента не поширюються", - заявила вона.

"Треба приймати важкі рішення": Командувач Збройних сил Естонії запропонував готуватися до можливої блокади Балтійського моря

неділя, 5 травень 2024, 21:00

Естонський генерал Мартін Херем заявив, що разом з Польщею, Швецією та Фінляндією – країнами, які вступили до НАТО, Естонія повинна мати можливість вирішити одну з ключових проблем – можливу блокаду у Балтійському морі. Про це йдеться у річному огляді ...

Сі Цзіньпін заявив, що має намір працювати з Францією для "вирішення української кризи"

неділя, 5 травень 2024, 20:41

КНР має намір працювати з Францією та всім міжнародним співтовариством над пошуком шляхів "вирішення української кризи". Про це у своїй колонці для Le Figaro заявив лідер Китаю Сі Цзіньпін, передають Патріоти України. Як відомо, лідер Піднебесної прибу...