Московські гроші: Facebook звинувачують у новій кампанії банів українців через Росію і Путіна

Євросоюзу дуже кортить поліпшити відносини з Росією. Але Путін своїми діями не дає такої можливості.

Кремлеботи встигають і банити, і коментувати. Ілюстрація: соцмережі.

Адміністрація Facebook видалила одразу кілька постів українських користувачів про агресію Росії в Керченській протоці нібито за порушення норм соцмережі. Про це повідомляє MC Today, передають Патріоти України.

Зазначається, що в основному користувачі прикріплювали до своїх публікацій новини про напад на українські бойові катери в Азовському морі, про нарощування російської бойової техніки на кордоні і про Володимира Путіна.

Такі пости почали зникати в понеділок 26 листопада, на наступний день після атаки з боку Росії в Керченській протоці. Наприклад, телеведучий Олександр Зінченко поділився новиною про те, що Росія підтягнула до українського кордону 500 бойових літаків. Але Facebook видалив публікацію. Ту ж новину заблокували і у громадської діячки Ярини Ясиневич.

Пізніше Олександр розмістив скрін, де було написано, чому його пост видалили. "Це повідомлення порушує наші стандарти спільноти, тому тільки ви можете його бачити", - пояснили рішення в Facebook. Зараз публікацію відновили.

Така ж ситуація виникла і у гендиректора інформаційного агентства "Укрінформ" Марини Сингаєвської. Вона поскаржилася, що видалили відразу два її поста. Перший - все про ті же 500 літаків, а другий - про заяви Павла Клімкіна щодо ескалації в Азовському морі.

Зазначається, що Facebook також видаляв пости з хештегом "#RussiaAttacksUkraine" і "#StopRussianAgression". Перший на своїй сторінці запостив міністр інфраструктури Володимир Омелян, і в соцмережі його забанили на сім днів. Про це написала прес-секретар міністра.

Як пояснив директор по маркетингу в Apteka24.ua Микита Коваленко (ака Digital Fox) публікації можуть видалити через скарги російських пошукових роботів. Він порівняв цю ситуацію з тією, що виникла під час чемпіонату світу з футболу цього літа. Тоді соцмережу заблокувала акаунти людей, які вітали збірну Хорватії з перемогою над Росією зі словами "Слава Україні".

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...