Москва до цього готувалася давно: Саакашвілі пояснив вигоду Путіна в загостренні карабахського конфлікту

Саакашвілі: "Конфлікт зараз невигідний ні Вірменії, ні Азербайджану. Те, що сталося кілька днів тому, дуже схоже на путінську провокацію".

Саакашвілі пояснив вигоду Путіна в загостренні карабахського конфлікту. Фото: nahnews.org.

Глава Одеської облдержадміністрації та екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі назвав загострення конфлікту в Нагірному Карабасі провокацією президента Росії Володимира Путіна. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"У зв'язку із загостренням азербайджано-вірменського конфлікту, моя позиція наступна - конфлікт зараз невигідний ані Вірменії, ані Азербайджану. Те, що сталося кілька днів тому дуже схоже на путінську провокацію проти Азербайджану і Туреччини і також шкодить Вірменії. Причому Москва до такого розвитку подій готується давно. Росія давно і інтенсивно озброює обидві сторони, а в останні роки в терміновому порядку побудувала дорогу чисто військового призначення з Дагестану у Грузію, яка одночасно є шляхом для найшвидшого вторгнення в Азербайджан.
Провокуючи конфлікт, Росія переслідує відразу кілька стратегічних цілей: отримує привід для вторгнення і відчуження території, по якій проходять нафто і газопроводи Азербайджану (досить згадати, що саме по ним і здійснювали росіяни ракетні удари у 2008 році так само, як і акти саботажу тоді ж на території Туреччини), таким чином Європа може втратити альтернативне джерело енергоносіїв з Азербайджану і Туркменістану. Уряд Ільхама Алієва, який завжди проводив незалежний курс, може бути поставлено у вкрай складне становище.
Напередодні грузинських парламентських виборів, на яких станом на сьогодні проросійський Іванішвілі неминуче програє, Грузія опиниться під ударом, а Туреччина, яку Путін поклявся покарати, вимушено втягується у війну на два фронти.
У цій ситуації всім лідерам слід проявити крайню обережність і наскільки це можливо стриманість, що як я знаю дуже важко в такій ситуації. Як завжди ми маємо справу зі сценарієм, коли Путін довго готується, а Захід захоплений зненацька. І все ж ми повинні дочекатися моменту, в не такому далекому майбутньому, коли Путін неминуче ослабне і використовувати можливість домовиться по усім регіональним конфліктам, в інтересах і Азербайджану, і Вірменії, і Грузії".

"Загін задоволень" Кім Чен Ина: Скільки незайманок корейці приносять у жертву своєму комуністичному божеству

четвер, 2 травень 2024, 9:34

Отакий соціалізм вибудували в КНДР. От за це було пролито кров мільйонів людей. Щороку диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин нібито відбирає 25 незайманих дівчат для свого "загону задоволень". Про це розповіла Пак Енмі, яка втекла з КНДР. . За словами П...

Батальйон "Хабарник" то не про фронт: Із законопроєкту про звільнення топ-корупціонерів від вироків в обмін на мобілізацію приберуть лише "верх". Більшість бубочок відмажуть, - Шабунін

четвер, 2 травень 2024, 9:05

Яку цінність для армії та перемоги являє собою, наприклад, Роман Насіров, знають лише творці законопроекту. Як і тому, чому гарному зможе навчити своїх нових начальників в ЗСУ​. Верховна Рада на своєму засіданні має намір проголосувати у другому читанн...