Москва йде на загострення? ОБСЄ заявила про велику кількість "Градів", гаубиць, БТР і танків біля аеропорту Луганськ

Не виключено, що плануються масштабні провокації.

Ілюстрація: 62.uaСпостерігачі місії ОБСЄ вдень 5 квітня побачили велику кількість важкої зброї і техніки в районі аеродрому в Луганську, техніка рухалася на південний схід по дорозі M04, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

Повідомляється, що того ж дня о 16:30 патруль ОБСЄ прибув на місце на захід від аеродрому, щоб провести політ свого мінібезпілотного літального апарату в цій області.

"О 16:40 спостерігасі запустили свій мінібезпілотник. Близько 16:42, в той час як безпілотник був близько 650 м на схід від позиції патруля, то спостерігачі почули вистрели зі стрілецької зброї (в цілому пролунало 10-20 пострілів в тривалістю 30 секунд)", - йдеться у повідомленні.

Спостерігачі направили безпілотник на землю, о 16:44 він приземлився нормально, без будь-якого пошкодження. Незабаром після цього спостерігачі покинули територію.

Під час польоту безпілотник відзняв три РСЗВ (БМ-21 Град, 122мм), п'ять буксуючих гаубиць (2А65 Мста-B, 152мм), сім самохідних гаубиці (2С1, 122мм), сім танків (Т- 72).

"Все в порушення відповідних ліній виводу", - зазначає ОБСЄ.

Також безпілотник помітив сім бойових машин піхоти (БМП-2), 13 бронетранспортерів (п'ять БТР-70, один BTR-80, сім МТЛБ, один з тих, з встановленими антизенітними знаряддями), шість вантажівок військового типу і, щонайменше, 35 людей в одязі військового типу.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...