"Москва вимагає єдиного кандидата, або Чому посварилися колишні регіонали", - Небоженко

Екс-регіонали поділились на три політичні проекти - "Опозиційна платформа - За життя", "Опозиційний блок" та партію "Наші". Москва вимагає визначити єдиного кандидата. Таку думку висловив політолог Віктор Небоженко, повідомляють Патріоти України.

"Маємо три політичних сили від екс-регіоналів - " За життя" з Вадимом Рабіновичем, Віктором Медведчуком і Юрієм Бойком, "Опозиційний блок" з Вадимом Новинським і Олександром Вілкулом та партію "Наші" Євгена Мураєва. Сьогодні вони конфліктують не з політичних мотивів - вони всі однаково за Москву, дружбу з Росією. Найголовніший їх конфлікт у джерелі фінансування. Люди отримують різні гроші і мають різні політичні інтереси. Ця боротьба буде продовжуватись навіть після об'єднання. Спільну мову знайдуть критикуючи українську культуру, мову, державу. Але коли справа піде про поділ спадку Партії регіонів, кожен тягнутиме більше для себе.

Серед промосковських сил найперспективнішим є Євгеній Мураєв із своєю політичною силою "Наші". Бойко багата людина і не хотів би бути президентом. Одразу повернеться питання про "вишки Бойка" (в той час, коли Бойко був міністром палива та енергетики в уряді Азарова для нафтовидобувної компанії "Чорноморнафтогаз" закупили нафтові вишки за завищеною майже двічі ціною - ред.), його мільйонні статки. Для нього найкраще працювати у Кабміні. Однак Москва вимагає єдиного кандидата. Вілкул, Ахметов, Новинський будуть робити все, щоб Бойко не отримав багато голосів. Інакше їм доведеться створювати у парламенті фракцію під його керівництвом". Однак серед лідерів "регіоналів" немає іншого кандидата, крім Бойка.

"Велика проблема для екс-регіоналів в тому, що за чотири роки вони не виростили іншого кандидата. Рабінович також розкручував партію, щоб далі продати її. Президентом він ставати не збирався і навіть заява про відмову балотуватись виглядає як знущання.

Ахметов робитиме ставку на Вілкула і Новинського. Вони можуть об'єднатись під єдиним фінансуванням донецького олігарха. Цим заберуть у Бойка голоси.

Медведчук політичних амбіцій на ці вибори немає. Для нього Україна майданчик для знищення державності. Москва зараз не може вдаватись до збройної агресії і залучила до знищення України досвідченого Медведчука. Він хотів би очолити окупований Донбас. За ради цього навіть одягне вишиванку і говоритиме українською мовою. Це не стане для нього проблемою так само, як він отримав мандат представляти України на Міському переговорному процесі. Так Москва отримає владу над Донбасом. Сам Медведчук розраховує на гроші, які виділять на відновлення Донбасу".

Джерело: Gazeta.ua

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...