Москва заплатить за все? Військовий експерт розкрив можливі наслідки нападу на українські кораблі

Москва побоюється, що Україні в Бердянську вдасться облаштувати воєнну базу. Якщо це станеться, то в Азовське море будуть заходити кораблі НАТО, написав російський військовий експерт Павло Фельгенгауер для Нової газети, повідомляють Патріоти України.

Кавказ, Крим, Чорне море, Босфор, бази в Сирії та угруповання в Середземному морі є важливим південно-західним стратегічним напрямком для Росії. Він має, перш за все, забезпечити надійну оборону Сочі на далеких підступах. А тут імовірний противник задумав "вбити клин" в основу всієї цієї стратегії, розгорнувши базу в Бердянську. В Україні у відповідь ввели воєнний стан у низці областей на 30 днів.

Від літа 2015-го в штабах НАТО і в Пентагоні було чимало дискусій про можливість такого походу з метою пробити так званий "сухопутний коридор до Криму". Не можна виключити, що найближчим часом може початися зимова кампанія щодо остаточного витіснення України з Азовського узбережжя.

Мета операції може бути обмежена узбережжям до Бердянська. Або до Мелітополя, Генічеська та Чонгара, якщо сухопутний "коридор до Криму" і справді потрібен. У будь-якому випадку, якщо буде прийняте таке рішення, регулярні російські сили доведеться вводити в бій масовано. Як у 2014-2015-х, почнуть робити вигляд, що це донецькі ополченці самі наступають і тому активної авіапідтримки не буде.

До речі, прифронтовий Маріуполь можна порівняно легко обійти і відрізати, але місто доведеться штурмувати, як Алеппо (сирійськє місто, якє захопили бойовики ІДІЛ - ред.), з великими руйнуваннями.

Убивче тотальне ембарго на експорт російського газу і нафти західні лідери не введуть. Тим паче взимку, як його ніколи не вводили за радянських часів і за тих же причин — ціновий шок і економічний спад перед виборами нікому на Заході не потрібен

Українцям доведеться відбиватися наодинці або сподіватися на те, що Генштаб ЗСУ помилився, або що в Москві передумають і "зимової війни" не буде.

Після атаки на українські катери російській владі довелося дуже напружуватися, щоб вигадувати пояснення всій цій ситуації. Вся справа в тому, що жодної загрози для мосту катери не мали, оскільки вони не облаштовані для серйозного бою.

Твердження про те, що заявки для проходу під мостом не було подано, теж не є приводом для відкриття стрільби. За цей час, поки тривало протистояння, можна було б або забезпечити прохід до Азовського моря, чи дати можливість повернутися до Одес

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...

Верещук прокоментувала чутки про своє нове "призначення"

субота, 20 квітень 2024, 18:41

Віцепрем'єр-міністерка Ірина Верещук відреагувала на інформацію у ЗМІ про "призначення" головою Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це вона повідомила у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Сьогодні деякі ЗМІ написали,...