Москва знов у істериці: Київ "викрутив руки" делегатам ПАЧЕС

Асамблеї Чорноморського економічного співробітництва підтримала нашу державу у промовистій декларації

Україна зловжила своїми головуючими функціями у ПАЧЕС, домігшись внесення провокаційних поправок в підсумкову декларацію Генеральної Асамблеї Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва. Про це йдеться в заяві міністерства закордонних справ Росії, опублікованій на сайті МЗС РФ, зазначають Патріоти України.

"Стає очевидно, що Україна не справляється зі своїми обов'язками як голова ПАЧЕС", - заявили в російському МЗС, підкресливши, що за головування України "порушуються загальноприйняті норми і принципи роботи багатосторонніх організацій та не забезпечується повноформатна участь делегацій".
В МЗС РФ дорікнули Україні, що вірменська делегація була змушена залишити залу засідань на знак протесту проти наради без участі її представників, а делегація РФ взагалі не отримала запрошення на сесію у Києві.
Українські поправки, внесені в узгоджений проект декларації, в російському міністерстві назвали провокативними.
"Українці фактично зловжили своїми головуючими функціями, "викрутивши руки" делегатам ПАЧЕС, і домоглися прийняття явно не збалансованих формулювань, що виходять за рамки економічної тематики, якою повинна займатися Парламентська Асамблея Чорноморського економічного співробітництва.
Більш того, підсумкова декларація сесії, яка була приурочена до 25-річного ювілею Асамблеї і повинна була бути просякнута об'єднавчим духом, виявилася заручником деструктивних устремлінь України", - ідеться у заяві російського відомства.
Як повідомлялось, Генеральна асамблея Парламентської асамблеї Чорноморського економічного співробітництва, що провела пленарне засідання в Україні, ухвалила декларацію з нагоди 25-ї річниці ПАЧЕС, в яку внесли норму України про анексовані території у регіоні, однак без згадки про РФ.
Зібрання вперше проходило без участі Росії, тому що Україна не направила запрошення російській делегації.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...