Москві на замітку: Порошенко дозволив Туреччині зберігати свій газ в Україні

Петро Порошенко обговорив з турецьким прем'єром Ахметом Давутоглу ряд питань щодо економічного співробітництва між країнами.

П.Порошенко з турецьким прем'єром. Фото: telegraf.com.ua"Глава Української держави також висловив готовність надати турецькій стороні можливість використовувати українські підземні газові сховища для зберігання газу", - йдеться у повідомлення з сайту Президента України, передають Патріоти України.

Крім того, широко обговорювалося питання так званого транзитного потенціалу, доступного українській державі. В ході зустрічі Порошенко наголосив на важливості відкриття ринків України і Туреччини, а також нарощування рівня співпраці.

Сторони бесіди дійшли згоди щодо налагодження ряду міжнародних енергетичних коридорів. Варто зазначити, що переговори пройшли в рамках робочого візиту українського лідера до Туреччини.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що Туреччина прийняла рішення влаштувати на власних територіях газовий шлях до європейських країн, що йде в обхід кордонів РФ. Зокрема, "блакитне паливо" в Євросоюз буде поставляти Азербайджан і промисловці інших країн.

Не треба зупинятись: США ініціювали новий пакет допомоги Україні у $50 млрд, - Bloomberg

субота, 4 травень 2024, 8:05

Сполучені Штати Америки ведуть переговори з країнами G7 про те, щоб надати Україні допомогу в розмірі 50 мільярдів доларів, Bloomberg. Значна частина грошей буде виділена за рахунок надприбутків від заморожених російських активів, більшість яких переб...

Найгірший результат в історії Росії: Путін знову збрехав росіянам - "Газпром" показав величезні збитки

субота, 4 травень 2024, 7:50

Російський газовий гігант "Газпром" показав чистий збиток у 629 млрд рублів (6,8 млрд доларів) за підсумками 2023 року. Це не лише перший збиток компанії з післядефолтного 1999 року, а й найгірший її результат в історії. За півроку до цього ватажок Кр...