Москві на замітку: Смерть Савченко в тюрмі призведе до жахливих наслідків для Росії, - експерт

"Справа Савченко додатково псує імідж Росії на міжнародній арені", - переконані в ЄС.

Надія Савченко. Фото: ЖЖПутінська Росія має звільнити українську льотчицю Надію Савченко, навіть якщо відносно неї існують серйозні звинувачення. Про це заявив віце-президент Європейського парламентуРишард Чарнецький, передає "Радіо Польща", повідомляють Патріоти України.

"Влада РФ повинна звільнити Савченко в будь-якому разі. Якщо стосовно неї, на думку Кремля, існують серйозні звинувачення, то процес повинен продовжуватися. Але нехай у Савченко з'явиться шанс покинути Росію", – сказав Чарнецький.

На його думку, "справа Савченко додатково псує імідж Росії на міжнародній арені". "Це є елементом, що ускладнює Москві демонстрацію своїх нібито мирних намірів по відношенню до України, тому що ця ситуація нагадує про війну і російську агресію в Криму і Донбасі", – підкреслив Чарнецький.

За його словами, "якщо Савченко загине в російській в'язниці, це призведе до жахливих наслідків для політики РФ". Чарнецький наголосив, що "Європейський парламент сприймає "справу Савченко" як помсту, холодний розрахунок, який не має нічого спільного з політикою".

Нагадаємо, Україна в понеділок, 7 березня, звернулася до США і країн Євросоюзу з проханням посилити тиск на Росію для звільнення льотчиці Надії Савченко, яка оголосила сухе голодуванняю.

З цим же проханням до світових лідерів звернулася мати Надії Савченко Марія. Її відеозвернення було опубліковано на Youtube. "Прошу: допоможіть, визволити її з в'язниці. Прикладіть всі зусилля", – каже мати української льотчиці.У свою чергу депутати Європарламенту просять ініціювати "список Савченко" за зразком "списку Магнітського".

Мобілізація на окупованій частині Запорізької області: Розвідка Британії оцінила, наскільки успішним для ворога стане цей захід

неділя, 5 травень 2024, 14:30

Російські загарбники готуються до проведення військового призову на окупованій території Запорізької області. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Британські розвідники нагадали, що ставленик ...

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...