Москві на замітку: Великобританія і Україна підпишуть військовий договір на 15 років

Британія має намір підписати договір, щоб допомогти країні у військовій підготовці на тлі конфронтації з Росією.

Майкл Феллон і Степан Полторак. Фото: REUTERS.

Уряд Великобританії підпише нову військову угоду з Україною, якою допоможе їй у підготовці та навчанні українських військових, головним чином для протистояння Росії. Договір буде підписаний на п'ятнадцятирічний термін і буде носити оборонний характер, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Нова угода є сигналом Великобританії про те, що вона буде" стояти твердо "на стороні України, східної європейської нації, яка захищає свій суверенітет", - підкреслив міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон.

"Нова угода оборони встановлює, що ми беремо на себе зобов'язання посилювати підготовку українських збройних сил", - додав міністр.

Як зазначається, 15-річною угодою передбачається, що британські війська братимуть участь в більшій кількості спільних навчань та проводити додаткове навчання з українськими військовими. Британія має намір підписати цей договір, щоб допомогти країні у військові підготовці на тлі конфронтації з Росією.


"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...