Москві приготуватись: Трамп наказав розсекретити частину інформації у "російській справі"

Президент США Дональд Трамп наказав Департаменту юстиції негайно розсекретити інформацію, пов'язану з розслідуванням можливого втручання РФ в американські вибори 2016 року. Про це заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, повідомляють Патріоти України.

Серед документів, які глава Білого дому наказав оприлюднити, - 20 додаткових сторінок із заявами на отримання ордеру від ФБР на спостереження за екс-радником Трампа Картером Пейджем щодо "російської справи".

Трамп також наказав опублікувати звіти про інтерв'ю ФБР із представником Мін'юсту Брюсом Орром. Зазначається, що президент США доручив Департаменту юстиції оприлюднити текстові матеріали без правок екс-директора ФБР Джеймса Комі, його заступника Ендрю Маккейба та інших колишніх і нинішніх чиновників Міністерства юстиції.

Трамп звільнив Комі у травні 2017 року: спочатку він заявив, що звільнення пов'язане з "російською справою", але потім сказав, що звільнення Комі не пов'язане з "фальшивим розслідуванням щодо Росії".

Заступника Комі Маккейба звільнили у березні цього року за наказом генпрокурора Джефа Сешнза. На початку серпня Трамп закликав генпрокурора припинити розслідування щодо можливого втручання Росії у вибори американського лідера у 2016 році.

Він звинуватив спецпрокурора Роберта Мюллера, який безпосередньо здійснює розслідування, у конфлікті інтересів і назвав його "ганьбою для США".

Водночас речниця Білого дому Сара Сандерс заявила, що твіт президента не є наказом Сешнзу. Сандерс зазначила, що президент хотів би, щоб розслідування довели до кінця. Вона нагадала також, що Трамп неодноразово заявляв про відсутність змови між його командою і Росією.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...