Москві та Пекіну час занепокоїтись: Японія вперше розробить крилату ракету із дальністю враження 400 км

За розробку ракет із дальністю дії 400 кілометрів японське оборонне відомство взялось через зростаючі військові можливості Китаю.
Міноборони Японії. Фото: 1NEWS.COM.UA.

Міністерство оборони Японії візьметься за створення крилатих ракет, якими оснастять винищувачі військово-повітряних сил країни. Дальність їхньої дії – 400 кілометрів. Така розробка стане першою в історії країни. Створення власних крилатих ракет є частиною плану оборони, який ухвалили у грудні 2018 року. Бойові ракети зможуть завдавати ударів по кораблях противника поза межами досяжності його ППО. Про це пише Yomiuri з посиланням на місцевих чиновників, передають Патріоти України.

Нові крилаті ракети збиратимуть на основі надзвукової ракети ASM3 класу "повітря-земля". Її представили у 2017 році. Ракета має швидкість 3 маха і радіус дії від 100 кілометрів.

За розробку ракет із дальністю дії 400 кілометрів японське оборонне відомство взялось через зростаючі військові можливості Китаю. І, мовляв, для належного реагування на зовнішні загрози потрібна більш потужна зброя, а ASM3 не така вже й ефективна. Зокрема, вона відсутня у плані закупівель на 2018 і 2019 роки. За нову ракету планують взятися у 2020 році.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...