Мріють влаштувати "укропам" "котел": Російські окупанти стягують сили та засоби на фланги Світлодарської дуги (карта)

Для повноцінного наступу та розгрому на цій ділянці підрозділів ЗСУ можливо сил ще недостатньо. Однак ворог може спробувати повернути втрачені останніми тижнями позиції

Протягом останньої доби «гібриди» Путіна таємно стягують до Горлівки ("ДНР") та Кадіївки (раніше Стаханів, "ЛНР") міномети та бронітехніку, живу силу. З Росії надходять підкріплення та боєприпаси. Таким чином російське окупаційне командування зосереджує сили і засоби на флангах Світлодарської дуги, плануючи загострення боїв на цій ділянці. Також з горлівського плацдарму ворог може вдарити по Зайцевому та Широкій Балці, де у нього також справи не дуже, останнім часом, зазначають Патріоти України. Про це у Facebook написав координатор групи "Інформаційний спротив" нардеп Дмитро Тимчук.

"До відвалів шахти імені Леніна (район західної окраїни Горлівки) окупанти таємно стягують вогневі засоби. Протягом доби перекинута батарея 120-мм мінометів (буксиром, перекидання велася з півдня через трікотажка і Будівельник), а також 2 БМП-2 і 2 Камаза з живою силою, при цьому в кузові одного з КамАЗів зафіксовані також автоматичні гранатомети АГС-17", - написав він.

Також, за словами Тимчука, у район Кадіївки (кол. Стаханов) окупанти додатково перекинули не менше піхотної (стрілецької) роти. Також - 3 БТР-80 і 1 БРДМ-2.

"Перекидання велася з боку Луганська. Двома добою раніше в район Кадіївки для доукомплектування особовим складом "6 омсп 2 АК ЛНР" з Ростовської області РФ прибуло близько 100 російських військовослужбовців у формі "ополченців ЛНР", - зазначив він.

Повідомляється також, що триває перекидання в окуповані райони Донбасу боєприпасів і палива з Росії.

"У період з 10 по 23 січня ц.р. для забезпечення бойової готовності, зокрема поповнення боєкомплекту і запасів палива, в "1 АК ДНР" з РФ було доставлено в цілому близько 210 тонн боєприпасів і 1,5 тис. тонн палива", - написав Тимчук.

"Весь цей час багатьом здавалося...": Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 15:26

Є дві причини того, чому Палата представників США нарешті схвалила виділення допомоги Україні. Перша з них - підтримка експрезидентом Дональдом Трампом спікера та можливості допомоги Україні. Друга - складна геополітична ситуація у зв'язку з атакою Іра...

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...