"Ми добу готували мирний договір": Клюєв розповів, що доручив йому Янукович під час розстрілів майданівців

Екс-голова АП запевняє, що Янукович не був зацікавлений у розстрілі Майдану.

Андрій Клюєв. Фото:112.ua

Глава адміністрації екс-президента Андрій Клюєв заявляє, що Янукович не був зацікавлений у розстрілі Майдану, пояснюючи це тим, що він закликав до переговорів вже після масових вбивств. Про це Клюєв розповів в ефірі російського пропагандистського каналу Росія-1, передають Патріоти України з посиланням на Українську правду.

В ефір програми Клюєва запросили разом із екс-прем'єром Миколою Азаровим і співавтором "диктаторських законів" Володимиром Олійником. Як відомо, всі троє втекли з України.

"Я отримав наказ почати вести переговори з трьома міністрами закордонних справ Франції, Польщі та Німеччини ... 20 лютого по обіді Янукович викликав мене в кабінет, в цей час у кабінеті був Штайнмаєр (міністр закордонних справ Німеччини - ред)", - розповів Клюєв.

"Янукович сказав - забирай трьох міністрів до себе в кабінет, і починайте готувати мирний договір", - розповів Клюєв. Міністри прибули в Україну близько 10 години ранку 20 лютого.

"І ми добу готували мирний договір, як Янукович міг давати команду, щоб розстрілювали людей?" - запитав Клюєв.

Масові розстріли на Майдані відбувалися з ранку 20 лютого, практично всі, крім однієї людини, були вбиті до 12 години дня.

Клюєв в ефірі також зачитав нібито протокол допиту снайпера, якого, за його словами, зловили представники Майдану. Клюєв не пояснив, звідки у нього цей протокол з'явився.

Снайпера він назвав Володимиром Дихладзе і додав, що той був грузином. Це прізвище раніше ніколи не згадувалася. "Завезли цього снайпера ще 14-го лютого", - сказав Азаров.

"На початку, він прилетів до Києва, потім переїхав до Одеси, потім з Одеси його знову привезли до Києва. Він тиждень ходив по майдану, дислокацію дивився, звідки стріляти, що робити, яким чином. Тому Януковичу це навіть невигідно було", - заявив Клюєв.

"19-го ввечері, йому сказали бути в повній готовності, в 6 ранку його завели на будівлю, з якого він стріляв", - сказав Азаров.

Азаров не зміг згадати назву готелю, в який нібито завели снайпера, і звідки той нібито стріляв, починаючи з 8 ранку. Ні Азаров, ні Клюєв не назвали, хто саме привів снайпера.

А Клюєв нібито уточнив, що це був готель "Козацький". "Я обов'язково цей протокол передам адвокатам "беркутівців", тому що ці люди гідні поваги", - заявив Клюєв.

"І вони відійшли від Майдану тільки тоді, коли по них, неозброєних абсолютно людях, відкрили стрілянину", - заявив Азаров.

Як відомо, є багато фото і фігурують як доказ того, що з боку силовиків в людей стріляли люди в чорному.

Представник держобвинувачення Олексій Донський, коментуючи інформацію Азарова і Клюєва "Українській правді", заявив , що "вперше чує таке прізвище". "Нам дуже цікава ця інформація, нам було б дуже цікаво отримати інформацію про цю людину", - заявив Донський.

***

Ведучі програми на російському телеканалі розповідали глядачам, що Україна перебуває в стані глибокої кризи і пропонували обговорити вихід з неї, розмістивши на екрані варіанти. Ведучі заявили, що на вихідних Саакашвілі намагався організувати Майдан.

А Клюєв наполягав, що в Україні повинні відбутися дострокові парламентські вибори.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...