"Ми готові заявити про це в міжнародних судах": На КремльТБ зазіхнули на два міста країни ЄС (відео)

Російські пропагандисти заявили, що Клайпеда та Вільнюс нібито були подарунком Литві диктатора Йосипа Сталіна.

Росіяни вирішили, нібито їм може належати Клайпеда. Фото: соцмережі.

Кремлівський пропагандист, завідувач кафедри міжнародних відносин і дипломатії Московського гуманітарного університету Микола Платошкін заявив, що у відповідь на наміри Литви отримати компенсацію за роки радянської окупації Росія повинна позбавити країну таких міст, як Клайпеда і Вільнюс, передають Патріоти України.

Свою пропозицію він мотивував тим, що вони нібито були подарунком диктатора Йосипа Сталіна. Окупаційну риторику щодо країни Європейського союзу Платошкін озвучив у ефірі пропагандистської програми "60 хвилин" на телеканалі "Россия 1".

Свою відірвану від реальності промову поплічник злочинного кремлівського режиму почав із проведення аналогії між референдумом про розпад СРСР у 1991 році і тим, про який зараз мріють окупанти Донбасу. "Є одна потужна європейська держава Україна, яка критикує, наприклад, пропозицію Трампа про проведення референдуму на Донбасі, кажучи, що референдум про відокремлення якоїсь частини України може бути проведений лише на всій території країни. У нас такий референдум був 17 березня 1991 року, коли 77% населення СРСР висловилося за збереження СРСР. Тому якщо ми все це висловимо в міжнародних судах, значить, Литва втрачає Клайпеду гарантовано, Вільнюс гарантовано. Вони не розплатяться ніколи. Тож, хлопці, швидше до суду, ми чекаємо на вас", - нахабно висловився Платошкін.

Його нездорові роздуми підтримала і ведуча передачі Ольга Скабеєва, яка уїдливо зазначила, що отримати матеріальну компенсацію Литва може тільки у вигляді повного входження до складу сучасного агресора. "Або по-доброму входите до складу Росії, щоб хоч якось все це компенсувати", - їдко підсумувала вона нахабний випад пропагандистів.

Джерело: Обозреватель

Путіну "це не повинно зійти з рук": Шольц заявив, що війна в Україні може затягнутися

субота, 20 квітень 2024, 17:28

Близькі країни до Росії мають сумніви, що війна в Україні має якийсь сенс для Кремля, однак війна може затягнутися. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, пише DW, передають Патріоти України. "У світі немає практично жодного глави уряду, який вір...

Почалися проблеми: Виробництво зброї в Україні сповільнюється з двох причин, - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 17:22

Українські підприємства з виробництва зброї, які з'явилися після початку повномасштабного вторгнення РФ, шукають фінансування і побоюються стати ціллю ракетних атак окупантів, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. За словами журналістів,...