"Ми не почуваємося в безпеці": Польща і Литва заявили, що дружитимуть проти Росії

Прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс заявив, що Вільнюс та Варшава будуть поглиблювати співпрацю у сфері безпеки. Таке рішення пояснив очевидною загрозою з боку Росії, повідомляють Патріоти України.

"Я гадаю, що і Польща подібне відчуває. Маємо дуже близький приклад України. Ми бачимо ситуацію в Грузії, Молдові. Ми не відчуваємо себе повністю у безпеці, тому реалізуємо великі безпекові проекти", - розповів глава литовського уряду.

За словами Скверняліса, ситуація між Росією та Литвою "не є нормальною". На думку урядовця, для позитивних змін потрібні бажання та зусилля обох сторін. "Для цього має змінитися тон та погляди на Литву та держави Балтії", - сказав політик.

Скверняліс нагадав, що Литва неодноразово була окупована Росією. "Це пояснює нашу співпрацю з найближчими сусідами - з Польщею, і нашу спільну позицію. Це сприяє збільшенню безпеки", - заявив він.

Урядовець пояснив, що з Польщею Литву об'єднують погляди на Європейський союз. "Ми підтримуємо союз суверенних держав, інтереси яких відповідно представлені. Певні зміни в ЄС мають відбуватися у цьому напрямку, аби жодна держава не відчувала себе дискримінованою, другим сортом", - сказав він.

Представники Литви, Латвії та Естонії розкритикували американську мережу супермаркетів Walmart за торгівлю одягом із символікою СРСР. Вони висловили "абсолютне розчарування мережею, яка не проявляє поваги до мільйонів громадян, які стали жертвами радянського тоталітарного режиму".

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...