"Ми росіян попереджали": Генерал розкрив резонансні подробиці удару по найманцях "Вагнера" в Сирії

Ілюстрація: inforesist.org

Атаці на російських найманців приватної військової компанії "Вагнер" в Сирії передував ряд попереджень про нанесення удару в разі подальшого просування колони. Про це як пише The Washington Post розповів командир очолюваних курдами Демократичних сил Сирії, що займають позиції в районі міста Дейр-ез-Зора генерал Хасан, повідомляють Патріоти України.

За словами генерала, він отримав розвідувальні дані про підготовку наступу з боку підтримують режим формувань. Після цього в середу о 21:30, приблизно за півгодини до початку наступу, він подзвонив російському офіцеру зв'язку в Дейр-ез-Зорі, з яким підтримує контакт, в надії на те, що той зможе зупинити цю операцію.

"Вони (росіяни. - ред.) Не прийняли наші пропозиції, всі заперечували і говорили, що нічого не відбувається", - сказав Хасан.

Також генерал розповів, що в розпал цієї кривавої бійні йому знову зателефонував російський офіцер зв'язку і попросив його припинити на час бойові дії для того, щоб забрати вбитих і поранених - в ході того наступу, який він заперечував.

"Більше ми росіянам не довіряємо", - сказав Хасан. А коли репортер зазначив парадоксальність ситуації - російський офіцер спочатку заперечує проведення атаки, а потім просить про припинення вогню, - Хасан зауважив: "Забавно, що наддержава не знає, що роблять її сили на землі".

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...