"Ми це так не залишимо": У МЗС РФ пригрозили Канаді через легалізацію марихуани

У відомстві Сергія Лаврова заявили, що нібито Росія старанно бореться із "глобальним наркотичним злом", на відміну від легковажних канадців.

Про власний кокаїн у МЗС РФ забули? Фото: соцмережі.

Легалізувавши марихуану, Канада пішла на порушення своїх міжнародно-правових зобов'язань, заявили 23 червня у міністерстві закордонних справ Росії, передають Патріоти України.

"Канада свідомо пішла на грубе й умисне порушення своїх міжнародно-правових зобов'язань, відповідно до Єдиної конвенції про наркотичні засоби 1961 року, Конвенції про психотропні речовини 1971 року та Конвенції ООН про боротьбу проти незаконного обороту наркотичних засобів і психотропних речовин 1988 року, які зобов'язують держав-учасниць обмежити застосування наркотиків винятково з медичною і науковою метою. Міжнародний комітет з контролю над наркотиками неодноразово заявляв, зокрема і щодо канадських нарколіберальних ініціатив, що цей основоположний принцип конвенцій не допускає жодних винятків або "гнучких інтерпретацій", – ідеться в повідомленні.

Наголошують, що у 2016 році Генеральна Асамблея ООН "чітко і зрозуміло заявила про те, що три антинаркотичні конвенції є наріжним каменем системи міжнародного контролю над наркотиками". "Російська Федерація неухильно дотримується цих принципів і має намір послідовно втілювати їх на практиці у межах Комісії ООН з наркотичних засобів та інших профільних міждержавних майданчиків. Сподіваємося, що до нашого голосу приєднаються й інші держави, які реальними справами роблять внесок у боротьбу з глобальним наркотичним злом, а не сприяють його поширенню. Очікуємо, що на "самоправство" Канади прореагують її партнери із "Групи семи", оскільки це об'єднання неодноразово заявляло про прихильність до верховенства міжнародного права в міждержавних відносинах. Очевидно, що здійснювана канадською владою "нарколібералізація" стане серйозною перешкодою для просування до встановленої світовою спільнотою стратегічної мети – побудови суспільства, вільного від наркотиків", – додали в російському МЗС.

19 червня Сенат Канади ухвалив закон про легалізацію марихуани. Згідно із законом, громадянам, яким виповнилося 18 років, дозволять мати до 30 г канабісу, вирощувати вдома до чотирьох кущів цієї рослини або купувати продукт у спеціалізованих продавців. Управління ООН із наркотиків і злочинності висловило стурбованість у зв'язку з легалізацією марихуани в Канаді для немедичного використання.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...