"Ми зможемо витіснити Росію з України": У США зробили потужне попередження Кремлю

Україні готові допомогти, але і від Києва чекають реальних дій.

У США вважають, що Росію можна витіснити з українських земель. Однак для цього потрібні рішучість, концентрація та підтримка із боку союзників. Про це заявив сенатор США Кріс Кунс, повідомляють Патріоти України.

Так, виступаючи на конференції у межах Галіфакського міжнародного форуму в Канаді, американський політик назвав можливим опір діям Росії в Україні.

"Я думаю, ми зможемо витиснути Росію з України, але це потребує концентрації, рішучості, взаємодії із нашими союзниками. Нам необхідно зробити це стійким пріоритетом", - сказав американський політик.

Дипломат нагадав про окупацію СРСР балтійських країн, яку не визнавали США. Також сенатор згадав, що набуття незалежності для країн Балтії зайняло "десятки років".

"Це (ситуація в Україні, - ред.) - заморожений конфлікт, і я підтримую рішення нашого президента про інвестиції у надання більшої кількості летальної зброї, більше підтримки, більше тренувань", - наголосив американський політик.

За його словами, змінюватись має також і Україна - і це повністю можливо у партнерстві із країнами-союзниками.

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...