"Ми знову вмиємося кров'ю": Білецький пояснив, чому різкий наступ ворога може стати фатальним для України

За час проведення антитерористичної операції Україна суттєво наростила кількість техніки, але не змінила тактики і стратегії ведення бою.

Андрій Білецький. Фото: ЖЖ

Росія в будь-який момент здатна загострити ситуацію на Донбасі, і тоді військові перспективи України будуть невтішними. Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив позафракційний народний депутат, колишній командир полку Національної гвардії "Азов" Андрій Білецький, повідомляють Патріоти України.

"Українська сторона в цій ситуації грає роль об'єкта, а Росія - активного суб'єкта. Якщо Росія захоче, то змінить все в одну секунду, не захоче - не змінить. Якщо Росія вирішить перевести все в гарячу стадію, як влітку 2014 року, як за часів Дебальцевого, то ми знову вмиємося кров'ю. Взимку 2015 року нам розповідали про зміни в армії, як ми зміцніли і піднялися. А потім сталося Дебальцеве, і ми зрозуміли, що знову нічого не варті", - сказав він.

Моральний стан українських військ залишає бажати кращого, вважає Білецький. На його думку, причиною цього стала недоукомплектованість частин на лінії фронту і відсутність активних бойових дій.

"Існує неформальна домовленість не рухати лінію фронту, тобто зараз найбільш безглуздий і найжорстокіший вид війни. Так, дійсно, втрат значно менше, ніж в активну фазу, але люди фактично гинуть ні за що. Те, що зараз відбувається, - просто вбивство заради вбивства. Поки фронт не рухається. Але якщо наш ворог вирішить його посунути, то я досить песимістично ставлюся до українських військових перспектив", - заявив нардеп.

Передбачити, де буде завдано удар російсько-сепаратистських сил, важко, не виключений, наприклад, варіант атаки на Мар'їнку та Волноваху з метою відрізати Маріуполь від решти України, вважає Білецький.

Він обережно ставиться до заяв про разючий прогрес в забезпеченні сил антитерористичної операції.

"Так, у нас було багато часу, тому що війна в основному позиційна. Серйозна техніка не ламається і не знищується. За два з гаком роки ми відремонтували велику кількість радянської бронетехніки, артсистем і так далі. За кількістю техніки і озброєння ми стали значно краще. Але по впровадженню нових методів підготовки військ, нових технічних рішень, систем зв'язку, безпілотників, цифрових систем управління бою ми знаходимося в кам'яному столітті", - підкреслив він.

Захищати начальство не було вже кому: Бійці Третьої штурмової бригади полонили двох російських командирів, що поклали своїх підлеглих в ході атаки українських позицій

неділя, 12 травень 2024, 0:55

Бійці Третьої окремої штурмової бригади біля населеного пункту Райгородок на Луганщині взяли у полон заступника командира роти і старшого сержанта 752-го полку РФ. Про це 11 травня повідомляє пресслужба бригади. Зазначається, що під час спроби штурм...

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...