"Мир повинен бути нашою дороговказною зіркою": Новий Генсек НАТО закликав до припинення воєн (відео)

Антоніу Гутерріш у своєму зверненні попросив припинити вогонь на полях битв і домагатися компромісу за столом переговорів з метою досягнення політичних рішень.

Антоніу Гутерріш. Фото:скрін відео

У війнах немає переможців, а лише ті, хто програв, а 2017 рік має стати роком світу. Про це йдеться в першому посланні нового Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша. Відео з його зверненням викладено на Youtube, передають Патріоти України.

У перший день свого перебування на посаді новий генсек ООН звертається до урядів і простих громадян усіх країн із закликом поставити на чільне місце досягнення миру. Гутерріш особливо відзначив, що по всій планеті трильйони доларів витрачаються на знищення соціальної та економічної бази, розкручуючи тим самим спіраль недовіри і страху.

"Це порочне коло може зберігатися протягом декількох поколінь. Дестабілізує становище в цілих регіонах, і нікого не обходить стороною нова загроза глобального тероризму", - заявив він.

Новий генсек ООН закликав припинити вогонь на полях битв і домагатися компромісу за столом переговорів з метою досягнення політичних рішень.

"Мир повинен бути нашою метою, нашою дороговказною зіркою. Все, що рухає нашою єдиною людською сім'єю, - надії та прагнення до гідного життя, сподівання прогресу і благополуччя - залежить від миру. А мир залежить від нас", - йдеться в зверненні Гутерріша.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...