Миру не буде: Терористи готують великий наступ на Донбасі, - розвідка

Втім, в українському Генштабі стверджують, що готові до будь-яких провокацій ворога.

Ілюстрація: ЖЖ

Упродовж тижня російські окупаційні війська на Донбасі проводили приховану підготовку до наступу. Про це заявив на брифінгу представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляють Патріоти України.

За його словами, терористи готуються до наступальних і штурмових дій у районах Авдіївки, Зайцевого, Майорська, Опитного і на світлодарському виступі (Донецька область).

У ГУР також відзначили активізацію ворожої розвідки, зокрема з використанням безпілотників, розвідувальних груп і систем радіо- і радіотехнічної розвідки ЗС РФ.

Крім того, було зафіксоване перекидання важкого озброєння до лінії розмежування і поповнення передових позицій боєприпасами та проведення заходу оперативної бойової підготовки в угрупованнях противника.

"Зберігається загроза проведення російськими окупаційними військами штурмових дій на донецькому і слов'янському напрямках. Противник проводить доукомплектацію особовим складом, озброєнням, боєприпасами так званої 3-ї і 5-ї мотострілецької бригад. Із відпусток відкликаний особовий склад і медперсонал. Крім того, згідно з розпорядженням командування 1-го АК, триває дострокова виписка з лікувальних закладів усіх легкопоранених [російських] військовослужбовців", - заявив Скібіцький.

За інформацією Міноборони, в окупованих Донецьку, Горлівці, Єнакієвому, Макіївці, Харцизьку проведено тренування для персоналу медичних установ з організації прийому великої кількості поранених. Поставлено завдання відкрити тимчасові пункти для здачі крові і поповнити запаси медикаментів і продовольства.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...