Митрополит Київський Епіфаній розповів, як ПЦУ готується до виборів президента

Всі відповідальні громадяни усвідомлюють доленосність виборів 2019

Предстоятель Православної церкви в Україні розпорядився до кінця виборчої кампанії молитися у всіх храмах за мир, єдність і справедливі вибори президента. Відповідну інформацію опубліковано на офіційному сайті ПЦУ, зазначають Патріоти України.

"У зв’язку з особливою відповідальністю, яка в час виборів Президента України покладається на наш народ, враховуючи необхідність захистити державність України, єдність, суспільний мир перед обличчям зовнішньої агресії та внутрішніх протистоянь, протягом наступного часу до завершення голосування за обрання Глави держави благословляється за богослужіннями в храмах Помісної Української Православної Церкви на літургіях після заамвонної молитви або під час молебню виголошувати наступну молитву", - сказано в розпорядженні.

Також предстоятель благословив 24 і 31 березня зачитувати в храмах звернення Священного Синоду ПЦУ з приводу виборів президента.

У зверненні підкреслюється важливість відповідального й усвідомленого вибору. Вірян закликають ознайомитись з програмами кандидатів у президенти, не продавати свій голос, пам'ятати про війну з Росією і судити про претендентів не за солодкими обіцянками, а за реальними справами.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....