"На Білорусь може напасти тільки Росія", - Портников

"Новий російський посол в Білорусі Михайло Бабич заявив, що Кремль буде розглядати напад на Білорусь в якості агресії проти самої Росії", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Саме так Бабич прокоментував консультації щодо розміщення американської військової бази на території Польщі біля кордону з Білоруссю. Щодо необхідності створення такої бази президент Польщі Анджей Дуда говорив своєму американському колезі Дональду Трампу під час недавнього візиту до Вашингтону.

Однак Варшава прагне до появи американської військової бази не для того, щоб напасти на Білорусь, а для того, щоб надійно захиститися від білоруського "союзника" - авторитарної непередбачуваної Росії. З усіх сусідніх країн Росія - єдина держава, яка загрожує суверенітету Білорусі, є ворогом цієї країни і її народу і навіть не намагається це приховати.

Вирішуйте самі. На території Білорусі знаходиться потужне російське військове угруповання, яке здатне за обмежену кількість часу подолати опір білоруських збройних сил, знищити їх і створити умови для анексії Білорусі Росією.

У Москві не приховують свого зневажливого ставлення до білоруської історії, мови, народу. Російський правитель Володимир Путін вже пропонував білоруському диктатору Олександру Лукашенку приєднуватися до Росії "областями". Тобто Кремль відмовляє білорусам навіть в тому статусі - вельми обмеженому, до речі - який мають у складі Росії татари або буряти.

Неосвічені російські шовіністи просто не вважають білорусів окремим народом - як і українців, до речі.

Зрозуміло, що зараз, коли Білоруссю керує Лукашенко, Кремлю не потрібно окупувати сусідню країну. Однак ніяка диктатура не є вічною. Якщо наступний президент Білорусі не зможе стати таким самим гарантом цивілізаційної деградації цієї країни, Росії ніхто і ніщо не завадить використати армію і ліквідувати Білорусь. А гауляйтером призначити якогось там Бабича - не вперше.

Тому єдиний потенційний агресор для Білорусі - Росія. Одужання білоруського суспільства почнеться з усвідомлення цього простого незаперечного факту. Ну а після цього усвідомлення доведеться просто чекати. Чекати на закінчення диктатури Лукашенка і на послаблення Росії - після чого виникнуть умови для вигнання російських військ з білоруської землі, надійного закриття кордону і приєднання Білорусі до НАТО. Американська військова база повинна бути не в Польщі. Вона повинна бути в Білорусі.

Тільки в цьому випадку державність Білорусі і майбутнє білоруського народу будуть забезпечені. В іншому випадку я не дам за них і ламаного білоруського рубля".

Джерело: Еспресо.ТV

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...