На догоду Москви? В АП розказали, яка країна гальмує "безвіз" для України

Пояснють все технічними складнощами.

Ілюстрація: .portal.lviv.ua

Європейський Союз відклав надання Україні безвізового режиму через позицію окремих країн-членів. Про це в інтерв'ю "Обозревателю" повідомив заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, передають Патріоти України.

"Затримка сталася через позицію окремих країн-членів, яким дуже важко перетнути психологічний рубіж у частині візової лібералізації з однією з найбільших країн Європи. Зараз я говорив би про Францію. Незважаючи на те, що французька сторона сприймає цей факт чутливо, його треба визнати. Сподіваюся, що Франція не буде затягувати технічні процедури до моменту проведення президентських виборів у квітні 2017 року", – зазначив Єлісєєв.

За його словами, з упевненістю можна сказати, що 2017-й стане роком візової лібералізації відносин між Україною та ЄС. "Однак я завжди говорив, говорю і буду говорити, що треба ухилятися від конкретних часових рамок для того, щоб не дезорієнтувати оптимістів й не дати нову "їжу" для песимістів", – підсумував заступник глави АП.

Раніше у Європейському парламенті детально пояснили, як буде остаточно прийнятий механізм тимчасового призупинення дії безвізового режиму Європейського союзу з третіми країнами, а також розповіли про тимчасові рамки, коли будуть розпочаті міжінституційні переговори про надання безвізового режиму Україні.

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...