На грані великої війни? Росія проводить навчання із застосування ядерної зброї проти країн ЄС

Воєнна розвідка України фіксує підготовку до переміщення ядерних боєприпасів на територію окупованого Криму. Про тренування ядерних сил Росії розказав представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Вадим Скібіцький, повідомляють Патріоти України.

За словами Скібіцького, у ГУР МО України цього року вже фіксували проведення навчань у підрозділах, які залучаються до транспортування ядерних боєприпасів з території РФ на територію окупованого Криму. Ці питання входять до завдань 12 головного управління МО РФ, яке спільно з іншими підрозділами кримського окупаційного угруповання відпрацьовує переміщення ядерних боєприпасів на півострів та здійснює їх підготовку до бойового застосування.

Окрім того, представник ГУР МО України проінформував про формування Росією на території південного військового округу ще однієї ракетної бригади, яка матиме на озброєнні ракетні комплекси «Іскандер» та нові крилаті ракети збільшеного радіуса дії, які можуть бути оснащені ядерною бойовою частиною.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...