На Кубі прощаються з Фіделем Кастро: Прах лідера 5 днів возитимуть країною

Влада організувала останній вояж кубинського команданте, щоб всі жителі острова отримали "можливість віддати шану і залишити свої підписи під урочистою клятвою вірності концепції революції", запропонованою історичним лідером.

На Кубі прощаються з Фіделем Кастро. Фото: KP.UA.

На Кубі з понеділка можна буде попрощатися з історичним лідером Фіделем Кастро, який пішов з життя в минулу п'ятницю у віці 90 років, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За рішенням спеціально сформованої комісії, з ранку прах Кастро буде виставлений в меморіальному комплексі імені Хосе Марті на Площі революції Гавани. Церемонія прощання триватиме протягом усього дня до 22:00 і продовжиться у вівторок з 09:00 до 12:00.

Виконуючи волю покійного, його тіло було кремовано в суботу у присутності вузького кола осіб, йдеться в повідомленні колумбійського телеканалу Caracol Television.

Крім того, 28 і 29 листопада з 09:00 до 22:00 у спеціально відведених місцях кожного кубинського міста, включаючи столицю, зазначається в повідомленні комісії, всі жителі острова отримають можливість віддати почесті і залишити свої підписи під урочистою клятвою вірності концепції революції, запропонованої історичним лідером.

Апогеєм вшанування беззмінного протягом багатьох років керівника держави у вівторок о 19:00 стане багатотисячний мітинг на Площі революції, на якій Фідель Кастро виголосив багато зі своїх знаменитих багатогодинних промов.

Починаючи з 30 листопада прах покійного протягом чотирьох днів провезуть з Гавани в місто Сантьяго-де-Куба, до 3 грудня прах провезуть по 13 з 15 провінцій країни.

Церемонія поховання відбудеться 4 грудня о 07:00 за місцевим часом на кладовищі святої Іфігенії.

Крім цього, 28 листопада і 4 грудня одночасно в провінціях Гавана і Сантьяго-де-Куба з нагоди вшанування команданте буде проведено 21 артилерійський салют.

У країні, за указом Державної ради Куби, з 26 листопада до 4 грудня діє дев'ятиденний національний траур, під час якого "скасовано громадські заходи і вистави" і приспущені державні прапори. В цей час радіо і телебачення острова транслюють інформаційні, патріотичні та історичні передачі.

Нагадаємо, 26 листопада кубинський революціонер, державний, політичний і партійний діяч, керівник Куби в 1959-2008 роках Фідель Кастро помер у віці 90 років.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...