На межі катастрофи: Горбачов звернувся до Путіна і Трампа

Фото: goloskarpat.info

Світ зараз знаходиться на межі глобальної катастрофи, тому що між США і Росією відновилася гонка озброєнь. Про це в інтерв'ю La Repubblica розповів колишній президент СРСР Михайло Горбачов, повідомляють Патріоти України.

"Світ - на межі катастрофи. Я закликаю президентів Росії і США звільнити світ від зброї масового знищення", - заявив він.

За його словами, лідерам РФ Володимиру Путіну і США Дональду Трампу потрібно негайно почати конструктивний діалог, інакше буде пізно."Потрібно організувати саміт із всеосяжними повноваженнями, що поширюються на всіх представників верхів, і почати переговори щодо широкомасштабного порядку, а не тільки щодо "вогнищ напруги". Я звертаюся із закликом до двох президентів вдихнути нове дихання у процес звільнення світу від зброї масового знищення", - заявив Горбачов.

При цьому він зазначив, що залишається величезний ризик виникнення війни через ядерну програму КНДР.

"Я не хочу перебільшувати, але нова гонка озброєнь - вже реальність, і це може привести світ до катастрофи. Цю ситуацію не можна вирішувати за помахом чарівної палички. Тому я хочу знову наголосити: я звертаюся до світових лідерів і, перш за все, до президентів США і Росії, щоб вони знову взяли в свої руки процес ядерного роззброєння. Для початку достатньо знову підтвердити прихильність Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності і вирішити виниклі проблеми контролю Я переконаний, що їх можна вирішити, якщо є добра воля", - сказав екс-президент СРСР.

"Я хочу нагадати в черговий раз спільну декларацію, яку ми підписали з Рейганом: ядерна війна неприпустима, тому що в ній не може бути переможця", - додав Горбачов.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...