На місце Гонтарєвої: Стало відомо, кого Порошенко запропонував на посаду голови НБУ

До теперішнього часу Гонтарєва залишається у відпустці і не має наміру повертатися до роботи в НБУ.

Петро Порошенко. Фото:Bdzhola

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проекти постанов про звільнення Валерії Гонтарєвої з посади голови Національного банку України і призначення на цю посаду Якова Смолія. Як повідомляється на офіційному сайті українського парламенту, відповідні проекти постанов №7500 і №7501 відповідно зареєстровані в Раді у четвер, 18 січня 2018 року, зазначають Патріоти України.

Днями група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді постанову, в якому пропонується звернутися від імені парламенту до президента Петра Порошенка з проханням невідкладно звільнити від обов'язків голову Національного банку України (НБУ) Валерію Гонтарєву.

Гонтарєва в квітні 2017 року повідомила про рішення піти у відставку і з 11 травня призначила виконуючим обов'язки голови Центробанку свого першого заступника Якова Смолія. До теперішнього часу Гонтарєва залишається у відпустці і не має наміру повертатися до роботи в НБУ.

Представник глави держави в парламенті Ірина Луценко в кінці серпня 2017 року повідомила, що президент визначився з двома кандидатами на пост глави НБУ і внесе одного з них на затвердження до Верховної Ради до кінця вересня.

Гонтарєва - дев'ятий керівник Нацбанку України за всю історію його існування з 1991 року. Згідно з Конституцією, главу НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента терміном на сім років.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...