​«На нас можуть чекати великі несподіванки. Це дуже потужний сигнал», - посол України в Канаді

Підписання угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою принесе приємні несподіванки та посилення вже традиційних сфер співпраці з заокеанським бізнесом.

Про це повідомив посол в Канаді Андрій Шевченко на телеканалі "112 Україна", зазначають Патріоти України.

"Я думаю, що нас можуть чекати великі несподіванки, ми знаємо наші сильні сторони, де ми з Канадою вже дуже добре працюємо, це сільське господарство, це ІТ. Вже зараз найбільші канадські компанії замовляють програмне забезпечення тут, в Україні. Але, я думаю, що будуть і нові сюрпризи", – сказав посол.

За словами Шевченка, підписання угоди про ЗВТ означає, що більшість тарифів на постачання української продукції в Канаду буде знято вже найближчим часом.

"Протягом 7 років у нас буде знято 99% тарифів. Якщо ви вирощуєте пшеницю або горіхи, робите мед, шиєте одяг, все це можна поставляти в Канаду без мита. Друге – це доступ до державних закупівель, це означає, що зараз "Укрзалізниця", або державні аеропорти, тендери, в них зможуть брати участь канадські компанії і навпаки. Для нас це означає менше корупції і кращу ціну на закупівлю, захист інтелектуальної власності, і так далі", – пояснив дипломат.

Посол вважає, що підписання угоди – "це дуже потужний сигнал, ця угода, це хороший сигнал для бізнесу в Канаді, і в усьому світі".

У МЗС Швейцарії зробили гучну заяву щодо РФ

вівторок, 14 травень 2024, 19:52

Швейцарія не стала запрошувати Росію до участі у Саміті миру 15-16 червня, але залишається переконаною в тому, що РФ необхідно залучити до мирного процесу. Про це йдеться у відповіді Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії на запит ZN.UA,...

Поблизу Вовчанська окупант впритул застрелив місцевого жителя

вівторок, 14 травень 2024, 19:15

Російський окупант у вівторок, 14 травня, в районі Вовчанська Харківської області застрелив місцевого 46-річного жителя. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури у Facebook, передають Патріоти України. За даними слідства, у селі Ст...