На суді в Лондоні проти Коломойського пролунали звинувачення у вбивстві - The Telegraph

Звинувачення на адресу відомого олігарха висунув ще один олігарх - Віктор Пінчук.

Пінчук і Коломойський. Ілюстрація:http://www.telegraph.co.uk/

На першому засіданні у Верховному суді Лондона за позовом бізнесмена Віктора Пінчука проти бізнесменів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, яке відбулося 4 грудня, прозвучали звинувачення у вбивстві. Про це повідомляє видання The Telegraph, інформують Патріоти України.

Коломойського і Боголюбова звинувачують у тому, що в 2004 році вони порушили контракт на суму 2 млрд британських фунтів, чому передувала серія вбивств.

"Ворогуючі українські олігархи почали те, що обіцяє бути одним з найдорожчих судових справ в історії англійського права щодо спірної ділової угоди, у зв'язку із звинуваченнями у вбивстві, хабарництві і політичних інтригах", - пише видання.

За словами адвоката Пінчука, Сергія Карпенка, Коломойський погрожував йому на зустрічі в 2003 році, а через чотири дні був жорстоко побитий його помічник. Ще через місяць напали вже на самого Карпенка - він був побитий залізним прутом.

За твердженнями юристів Пінчука, нападники пов'язані з особистим охоронцем Коломойського Сергієм Нікітіним. 30 серпня 2003 Нікітін був знайдений мертвим у річці в Дніпропетровську. Пізніше знайшли тіла нападника на Карпенка і його помічника.

При цьому Коломойський "посилено заперечує" причетність до незаконної діяльності.

У розпорядженні юристів Пінчука є запис розмови, в якій український прокурор зізнається в тому, що йому обіцяли гроші від Коломойського в обмін на закриття розслідування про його передбачувану роль в сюжеті про вбивство.

При цьому адвокати упевнені, що це має пряме відношення до справи про Криворізький залізорудний комбінат.

Судовий процес приблизно почнеться в січні 2016 року. Судові витрати можуть скласти більше 50 млн фунтів.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...