На території резиденції консула Саудівської Аравії: Знайдено останки журналіста Хашоггі

Лідер турецької опозиційної партії "Батьківщина" Догу Перінчек заявив 22 жовтня в ефірі турецького телеканала Ulusal Kanal, що турецькі правоохоронці виявили останки опозиційного до саудівської влади журналіста Джамала Хашоггі на території резиденції консула Саудівської Аравії у Стамбулі, повідомляють Патріоти України.

За його словами, правоохоронці нібито виявили деякі частини тіла вбитого журналіста в колодязі в саду на території резиденції під час обшуку. Перінчек припускає, що президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосить про це сьогодні на засіданні парламентської фракції керівної Партії справедливості і розвитку.

Хашоггі зник 2 жовтня 2018 року після того, як прийшов у Генконсульство Саудівської Аравії у Стамбулі для отримання документів про розлучення. У консульстві спочатку заявили, що Хашоггі пробув там недовго, після чого покинув дипустанову. 16-го і 17 жовтня турецькі правоохоронці провели обшук у консульстві. Повідомляли, що під час слідчих дій виявили "певні докази", які свідчать, що там було вбито Хашоггі. Вони також провели обшук у резиденції консула Мухаммеда аль Утейбі.

Як мінімум п'ятеро осіб, яких турецька поліція підозрює в причетності до зникнення Хашоггі, пов'язані зі спадкоємним принцом Мухаммедом ібн Салманом, писало 16 жовтня видання The New York Times. 20 жовтня влада Саудівської Аравії підтвердила, що журналіста Хашоггі було вбито в консульстві країни у Стамбулі.

Саудівський прокурор сказав, що у справі про вбивство затримано 18 громадян Саудівської Аравії, у відставку відправили високопоставленого співробітника розвідки країни генерала Ахмеда Асірі та судового радника Сауда аль-Кахтані. Міністр закордонних справ королівства Адель аль-Джубейр заявив 21 жовтня, що агенти спецслужб "вийшли за межі своїх повноважень", скоївши вбивство журналіста і спробувавши це приховати.

Аль-Джубейр запевняв, що спадкоємний принц Мухаммед не причетний до вбивства. 59-річний Хашоггі неодноразово критикував владу Саудівської Аравії, зокрема спадкоємного принца. Він вів власну колонку у Washington Post. Журналіст покинув Саудівську Аравію 2017 року після арешту кількох близьких друзів.

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

Британія виділила Україні рекордну військову допомогу, - Зеленський

вівторок, 23 квітень 2024, 13:28

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак повідомив про виділення найбільшого досі пакета оборонної підтримки обсягом пів мільярда фунтів стерлінгів. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram, передають Патріоти Україн...