На війну Москва гроші завжди знайде: Експерт про те, чим обернуться нові санкції США проти Росії

За словами експерта, заяви США про більш жорсткі санкції створюють додаткові ризики активізації російської агресії на Донбасі.

Ілюстрація: hvylya.net

Білий дім розуміє, що з Путіним жодні домовленості не можуть бути досягнуті з однієї причини: Росія їх не виконуватиме. Тому США посилюють санкції. Але тоді Росія може активізувати бойові дії на Донбасі. Таку думку сайту "24" висловив політичний експерт Сергій Постоловський, повідомляють Патріоти України.

"Для США вже стало справою честі - демонстративно показати світу, що вони не поступляться Росії. Тому США вводять нові санкції. До того ж, раніше лунали закиди про послаблення кремлівського списку, причому з Росії. Точно цей список ніхто не знає. Але він може як поповнюватися, так і навпаки. Все залежить від того, чи готовий Кремль на поступки", - вважає експерт.

За його словами, є дві різні стратегії. США намагаються силою санкцій скорити не стільки Путіна, скільки схилити на свій бік його близьке оточення, еліту Росії, які ніби можуть вгамувати президента РФ. А Путін ці санкції використовує як об’єднуючий фактор для росіян за принципом: чим гірше, тим краще. Санкції в Росії використовують для створення із США головного ворога.

При цьому Постоловський не виключає введення санкцій щодо Путіна і його сім´ї. "Санкції проти самого Путіна – це теорія, але якщо він продовжуватиме таку агресивну політику, то рано чи пізно це стане реальністю. Хоча навряд чи на нього це якось вплине, тому що Путін не визнає свою поразку", - зазначає політолог.

Водночас, на думку фахівця, заяви США про більш жорсткі санкції створюють додаткові ризики активізації російської агресії на Донбасі. "Міністр оборони України Степан Полторак вже заявив про накопичення близько 77 тисяч російського військового контингенту на україно-російському кордоні. І їх там не просто так збирають. Тому що єдина зброя Росії – сила, як останній аргумент перед цивілізованим світом. Економіки в Росії немає. Але на війну Москва гроші завжди знайде", – наголосив Сергій Постоловський.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...