На замітку Москви: Китай збільшить військовий бюджет до $200 млрд

В останнє десятиліття військовий бюджет КНР стабільно зростав, періодично збільшуючи свій обсяг до 10%.

Ілюстрація:telegraf.com.ua

У 2016 році КНР планує збільшити військовий бюджет до рекордних $200 млрд, що зробить його впевнено другим в світі, що уступає лише США і значно випереджаючого Росію, повідомляють Патріоти України з посиланням Нескучные новости.

Варто зазначити, що в останнє десятиліття військовий бюджет КНР стабільно зростав, періодично збільшуючи свій обсяг до 10%. Однак, не завжди, а точніше - практично завжди офіційні дані не відповідали реальним витратам Пекіна на воєнщину і навіть зараз немає особливої впевненості в тому, що зазначена і без того рекордна сума в 200 млрд доларів відповідає дійсності.

Настільки стрімке зростання військового бюджету Піднебесній можна зв'язати як з амбіціями в Південно-Китайському морі, де стикаються інтереси Китаю, Філіппін, В'єтнаму та інших країн, так і з безпрецедентною реформою НВАК, яка реалізується зараз на всіх парах.

Але, не забуваємо і ще один важливий аспект - сибірські пріоритети. Лише дурень і сліпець не бачить очевидного - Пекін поглядає на Сибір, аж до Байкалу. І навряд чи при вдалому розташуванні зірок упустить свій шанс повернути тимчасово окуповані території.

Ну, а поки, $200 млрд, які не будуть розкрадені, розпиляні, а повністю призначені та витрачені на посилення військової могутності, почнуть роботу на благо Піднебесної з невизначеною перспективою руху далі ... Адже настільки масивна військова машина повинна почати рух, рано чи пізно.

"До Великодня готувалися. Вікна мили": Безугла знову обурена роботою комітету, у соцмережі відреагували

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:54

“За весь тиждень Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки не провів жодного засідання, жодного заходу, жодної міжнародної зустрічі, жодного спільного виїзду. Жодної активності не було. Тільки тиша і пусті коридори. Що це?” – напис...

До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...