На заздрість скрепам: "Укроборонпром" потрапив у світовий ТОП-100 продавців зброї

Україна зайняла 81 місце у ТОП-100 найбільших виробників зброї. Про це йдеться у доповіді Стокгольмського інституту дослідження проблем світу (SIPRI), повідомляють Патріоти України.

«Укроборонпром» займає 81-е місце у рейтингу з продажами в 1,02 млрд доларів. У порівнянні з минулим роком, вітчизняна компанія опустилася на два рядки.

Світове лідерство з продажу зброї міцно тримають США. Доповідь готували, спираючись на дані ста провідних світових виробників озброєнь, і 42 з них - американські. У топ-10 найбільших зброярів входить п'ять компаній з США. І найбільшою з них є Lockheed Martin і Boeing.

У грошовому еквіваленті загальний обсяг продажів ста найбільших компаній досягає 398,2 млрд доларів. З них 226,6 млрд доларів (57%) заробили американські зброярі. Lockheed Martin, що є світовим лідером, заробив у 2017 році 44,9 млрд доларів.

У топ-100 найбільших зброярів світу входить і 24 компанії з Західної Європи. Вони займають 23,8% від загального обсягу продажів. Сім з них - британські, найбільша з них BAE Systems. Її продажі склали 22,9 млрд доларів.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...