Надія Савченко відмовилася від депутатської недоторканності

Скандальний депутат приурочила своє "зречення" до третьої річниці Майдану.

Надія Савченко відмовилася від недоторканності. Фото: Фейсбук.

Народний депутат України Надія Савченко написала заяву про відмову від депутатської недоторканності. Про це політик повідомила у своєму Facebook, передають Патріоти України.

- Третя річниця Майдану. Настав час політикам виконувати свої обіцянки без третього Майдану! Виконання першої обіцянки: я відмовляюся від депутатської недоторканності. Закликаю всіх народних депутатів України, Президента України та українських суддів зробити те саме, – написала Савченко, опублікувавши фото заяви.

Нардеп просить розглянути її рішення на засіданні парламентського комітету з питань регламенту і винести відповідну постанову до сесійної зали Верховної Ради.

Патріоти України зазначають, що депутатська недоторканність гарантується депутатам у відповідності до ст. 80 Конституції України, тому юридично заява депутата є нікчемною.

Добровільно позбавити себе недоторканності народний обранець може лише одночасно із складенням повноважень народного депутата, що регламентується статтею 81 Конституції України.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...