Найголовніші біди і переваги України на думку іноземних послів

Свою думку висловили посли Норвегії, Швеції, США, Німеччини, Франції, Австрії та Ізраїлю в Україні.

Прагнення українців до реформ і рішучість громадянського суспільства іноземні дипломати вважають одним з найбільш вражаючих достоїнств України. Таку думку журналу Новое Время висловили посли Норвегії, Швеції, США, Німеччини, Франції, Австрії та Ізраїлю в Україні, інформують Патріоти України.

Всі вони незалежно один від одного схожим чином відповіли на запитання про те, що їм найбільше подобається в Україні – і що їх дратує в нашій країні.
Журнал поспілкувався з дипломатами в рамках проекту Головні відповіді – послам семи країн поставили по п'ять однакових запитань, відповівши на які, вони представили власне бачення своєї батьківщини й України.
Нижче – їхня думка про найбільш і найменш привабливі сторони України.

Уле Тер'є Хорпестад, посол Норвегії в Україні:

Мені найбільше подобаються люди. Українці дуже гостинні і теплі люди, емоційні. Це люди, які люблять свободу і незалежність і дуже відкриті. У нас багато спільного. Я впізнаю багато почуттів в українській душі, які ми теж відчуваємо в Норвегії. Любов до природи, любов до своєї нації, до мови, до своїх традицій і культури – ось те, що нас об'єднує.

Дратують, перш за все, затори в Києві і деякі українські дороги, хоча там і є якийсь прогрес.

Герміне Поппеллер, посол Австрії в Україні:

В Україні фантастичні люди. Я зустрічала тут дуже креативних особистостей, які реально рухають країну вперед. Їх тут, напевно, навіть більше, ніж в Австрії. Австрія – тиха країна, що відбулася. В Україні ж киплять зміни.

Мені подобається, що Україна дуже різноманітна географічно. Тут є Карпати, є рівнини, є моря. Навколо безліч місць, куди можна поїхати. Звісно, якби українські дороги були кращої якості, було б зовсім чудово. Сподіваюся, за наступні десять років ви поліпшите дорожню інфраструктуру і країна стане привабливішою для туристів. У вас же є що запропонувати світові. Я ось нещодавно відпочивала в Карпатах, і все було добре, але тамтешні дороги й інфраструктура – це головний біль. Тож сміливіше інвестуйте в дороги.

Джоель Ліон, посол Ізраїлю в Україні:

Мені подобаються тут люди, які намагаються побудувати тут нормальне життя, і мені подобаються реформи, які вони проводять. А дратує те, що у мене бракує часу подивитися Україну.

Ернст Райхель, посол Німеччини в Україні:

Люди. Я вражений розумними і рішучими людьми у вашій країні, які мають ідеали, які чинять опір великим викликам. Революція гідності була перемогою цих людей. Проте я розчарований тим, як деякі люди намагаються збагатитися за рахунок тих, хто слабший, або за рахунок громадськості і проводять політику маніпуляцій в свою користь.

Марі Йованович, посол США в Україні:

Я обожнюю подорожувати Україною. Моя остання подорож була в Бердянськ якраз перед недавньою російською агресією. Я зустрілася з моряками, які захищають Україну. Мені організували прогулянку на катері Гюрза.

Поїздка у Станицю Луганську була особливо зворушливою. Я говорила з українцями, які живуть у зоні конфлікту, і зрозуміла, як їм складно проходити пропускні пункти. Але дивлячись на цих людей, я побачила, наскільки українці оптимістичні.

Країні потрібно закінчення війни. І зараз я скажу, що мені не подобається в Україні. Це коли Росія продовжує воювати проти України на Донбасі. Це неправильно, що страждає цивільне населення. [...]

Мартін Хагстрьом, посол Швеції в Україні:

Найбільше мені, мабуть, подобається зустрічати активних людей, які змінюють на краще свої міста, – причому їх багато як у Києві, так і за його межами. Так, в Івано-Франківську старий завод Промприлад переобладнали в Центр громадянського суспільства, культури і соціально відповідального бізнесу. У Херсоні я відвідав схожий проект, Urban сад.

Що стосується другої половини запитання, я не бачу сенсу в тому, щоб дратуватися. Безумовно, в Україні, як і в будь-якій країні, є виклики. І ми тут зокрема для того, щоб разом з нашими партнерами з уряду і громадянського суспільства працювати над ними.

Ізабель Дюмон, посол Франції в Україні:

Мені дуже подобається в українцях та юність і енергія, яка у вас є. Не тільки у великих містах, але навіть у маленьких населених пунктах по всій країні. Люди готові створювати, працювати, творити. Дуже шкода, якщо деяка частина цих молодих людей покине країну, а тривожні знаки цього є. З того, що дратує, мабуть, тільки ваші дороги, але вони дратують і знайомих мені українців.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.