Наймолодшому було 20, найстаршому - 57: Бійці ООС, які загинули у червні

Протягом червня у зоні проведення Операції об'єднаних сил загинуло 16 українських бійців, 71 військовий зазнав поранень, повідомляють Патріоти України.

Зазначається, що минулого місяця трапився чималий проміжок без загиблих - 9 днів із 15 до 23 числа. Чотири доби обходилися і без загиблих, і без поранених (3, 4, 15, 22 червня).

Найкривавішими видалися дні 14 червня (2 загиблі, 6 поранених), 27 і 28 червня (відповідно, 3 і 3, 4 і 2). Лише за останній тиждень місяця загинули 10 наших воїнів. Безповоротних бойових втрат у червні зазнали вісім бригад і частин. Усі – Збройні сили України.

Найбільше – по три бійці – втратили 24-та (район Горлівки), 92-га (під Авдіївкою), 93-тя омбр (на південь від Новотроїцького). По два загиблих – у 56-й мотопіхотній (під Пісками) і 72-й механізованій (Світлодарська дуга) бригадах. По одному – 53 омбр, 57 омпбр, в/ч А1469 Повітряних сил. Один боєць ООС загинув у Луганській області (Новотошківське), решта 15 – на Донеччині.

Географія втрат у Донецькій області найширша: троє – Богданівка (фатальне пряме влучання одним снарядом); по двоє – під Авдіївкою, Пісками і Південним; решта – шахта “Бутівка”, Новгородське, Мар’їнка, Луганське і Світлодарськ. Ще один боєць помер від ран, отриманих у травні біля Невельського.

Десятеро хлопців полягли від обстрілів, четверо – від ворожих снайперів, ще двоє – підірвалися на мінному полі, відступаючи в бою з ворожою ДРГ. Наймолодшому загиблому було 20 років, найстаршому - 57.

В ніч на 1 червня у госпіталі в Дніпрі помер сержант Микола Метлінський – командир відділення і головний сержант мотопіхотного взводу із 17-го окремого мотопіхотного батальйону “Кіровоград” 57 омпбр ЗСУ. Йому було 48 років.

6 червня в районі села Піски, що під Донецьком, загинув Ігор Французан коли до його спостережного пункту підійшла диверсійно-розвідувальна група противника і почався бій. Йому був 41 рік.

6 червня загинув 21-річний Степан Литковець. Солдат, стрілець-зенітник 37 омпб 56-ї мотопіхотної бригади, підірвався на міні з Ігорем Французаном, коли на їхній “секрет” під Пісками вийшла ДРГ бойовиків і зав’язався бій.

12 червня загинув Микола Вільчинський на позивний “Лютий”, який тільки-но повернувся на передову з хрестин своїє місячної доньки. Миколине життя обірвала куля снайпера. Йому було 26 років. Чоловік служив у 24 омбр, у гранатометному відділенні 3-го батальйону.

Увечері 14 червня під час бою в районі селища Новотошківське на Луганщині загинув солдат ЗСУ Ігор Петров. Тоді в ході 4-годинного бою поранення отримали ще п’ятеро українських бійців. Загиблому хлопцеві було 20 років. Щойно йому виповнилось 18, він підписав контракт із ЗСУ.

Через тиждень після свого 49-річчя, 14 червня, загинув солдат, стрілець-помічник гранатометника 1-го механізованого батальйону 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Сергій Жук. Боєць поліг під час спроби зупинити атаку супротивника неподалік шахти “Бутівка” на околиці Донецька. В окоп Жука влучив ворожий реактивний снаряд “Граду”, від чого той загинув на місці.

24 червня в районі смт Луганське на Світлодарській дузі отримав тяжкі осколкові поранення в голову і грудну клітку 48-річний Сергій Остапчук. Він чергував на блокпосту зі своїм товаришем, коли під час чергової атаки противника перед ними розірвалася міна. Обох бійців одразу відвезли до лікарні. Лікарі реанімаційного відділення лікарні в Бахмуті боролися за їхні життя до останнього, але Сергія врятувати не вдалося.

19 червня під Авдіївкою старший солдат, навідник 2-го батальйону 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Руслан Баглик отримав важке поранення в голову. У непритомному стані його доставили до Дніпровської обласної клінічної лікарні ім. Мечникова, де після шести днів глибокої коми Руслан пішов із життя 25 червня. Хлопцеві було 20 років.

26 червня близько 20:30 біля Мар’їнки (Донецька область) обірвалося життя 47-річного військового Артура Федосенко від кулі ворожого снайпера. Чоловік служив у званні старшого солдата військовій частині А1469 (військовий аеродром “Канатове” біля Кропивницького).

27 червня загинув солдат, військовослужбовець мінометного взводу мінометної батареї 3-го механізованого батальйону 93-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Дмитро Петрушенко. В бліндаж під селом Богданівка Донецької області влучив ворожий снаряд. Дмитро та ще двоє військових на спостережній позиції загинули на місці. Йому було 49 років.

У цей же день загинув Олександр Холін, який із 2016 року служив у 93 омбр (солдат мінометної батареї 3-го механізованого батальйону). Брав участь у боях за Кримське на Луганщині та на Донецькому напрямку. Йому було 35 років.

Одним із трьох загиблих 27 червня, внаслідок прямого влучання в бліндаж ворожого снаряду, є солдат Володимир Дяченко (93 омбр подавала варіант прізвища – Дьяченко). Йому було 50 років.

28 червня в районі селища Південне, неподалік від окупованої Горлівки, загинув Валерій Шишак. У своєму підрозділі 57-річний військовий був найстаршим. Чоловік поліг від кулі снайпера.

Уранці 28 червня, загинув 22-річний старший солдат, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади Андрій Волос. Його, тяжко пораненого, намагався витягти з поля бою командир взводу Валерій Шишак, і також отримав смертельне поранення від ворожого снайпера. Андрію Волосу снайперська куля влучила фактично в серце, пройшовши між пластинами бронежилета.

28 червня внаслідок бойових дій під Авдіївкою загинув молодший сержант, військовослужбовець 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Владислав Гусейнов. Чоловік загинув на Донецькому напрямку під прицільному обстрілом ворога, де по завершенню робіт на Донецькій фільтрувальний станції противник відкрив вогонь з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів. Владиславу було 35 років.

У ніч із 28-го на 29 червня, боронячи підступи до Світлодарська в Донецькій області, загинув старший сержант, військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних запорожців Геннадій Нємцов. Противник вів вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Отримані під час вогневого зіткнення поранення для Геннадія виявилися несумісні з життям. Геннадію було 49 років.

Джерело: Новинарня

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...