​Нам би так: Уряд Молдови різко скорочує чиновницький апарат

Світовий досвід вже неодноразово доводив, краще набрати купку дієвих з гідною оплатою, ніж армію "злиднів", котрі неодмінно стають провідниками корупції

Сьогодні у Молдові офіційно почалася внутрішня реорганізація міністерств, що проводиться y рамках реформи уряду. У деяких відомствах скоротять понад 50% співробітників, а решта будуть отримувати високі зарплати, повідомляють Патріоти України з посиланням на Newsmaker.

«Ми станемо більш гнучкими. Службовці будуть знати, що вони повинні робити, і їм за це будуть більше платити», - заявив прем'єр-міністр Павло Філіп. Голова уряду додав, що наступним етапом стане оптимізація роботи агентств, що підкоряються уряду. «Наша мрія і мета зробити так, щоб в уряді працювали кращі фахівці», - переконував присутніх Філіп.

На брифінгу після засідання уряду глава Центру впровадження реформ Юрія Чокан уточнив, що в середньому скоротять до 40-42% співробітників міністерств і їх підрозділів.

Зарплатний фонд поки не буде збільшуватися, однак за рахунок скорочення числа працівників зарплати залишилися будуть підвищені. «Середня зарплата складе близько 10 тис. леїв», заявив Чокан.

За словами глави Центру впровадження реформ, в деяких випадках зарплати будуть подвоєні. Співробітникам, що залишилися належить пройти пробний період в 30-60 днів, і тільки після цього вони будуть офіційно прийняті на роботу в нові міністерства.

Вже оголошений конкурс на посаду генерального секретаря уряду. Найближчим часом оголосять конкурси на посади держсекретарів міністерств.

Словаччина призупинила пропуск вантажівок з території України

субота, 4 травень 2024, 23:16

Словаччина тимчасово призупинила оформлення та пропуск великогабаритних транспортних засобів з України через поломку сканера в пункті пропуску Вишнє Нємецьке. Про це у суботу, 4 травня, повідомили в державній митній службі, передають Патріоти України. ...

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...