Наплював на скрепи: Патріарх Варфоломій вирішив, що УПЦ КП незабаром отримає бажану автономію

Однак Україні потрібно створити єдину помісну церкву, а над цим треба працювати.

Патріарх Варфоломій. Фото: ria.ru.

Керівництво Константинопольської церкви переконане, що Українська православна церква запросто отримає автокефалію, так само, як це було у випадку з Польською церквою, яка з таким самим проханням звернулася 90 років тому. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Диалог.

Рішення патріарха Константинопольського Варфоломія озвучив архієпископ Тельмінський Іов. Він розповів, що подібні вимоги вже були в історії церкви. У 1924 році Польща вже зверталася до Константинополя попросивши привласнити православній церкві на своїй території незалежний статус.

"Але якщо в 1924 році Константинополь зміг подарувати автономію Польській церкві на основі Київської митрополії, то чому ж Константинополь не може дарувати автокефалію Київській митрополії. Це було реальним 90 років тому, реально і сьогодні", - заявив Іов.

Окремо він додав, що патріарх Варфоломій відносить територію України до канонічної території Константинопольської церкви. Але архієпископ Тельмінський Іов підкреслив, що розгляд питання стартував після офіційного звернення Верховної Ради. Однак на території країни має бути лише єдина автокефальна церква. Україні потрібно створити єдину помісну церкву, над цим треба працювати.

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...

Помічник держсекретаря США розповів, як Росія втягує Грузію у війну в Україні

неділя, 5 травень 2024, 23:52

Помічник держсекретаря США, координатор із санкційної політики Джим О'Брайєн заявив, що РФ втягує Грузію у війну проти України, маючи намір збудувати в окупованій Абхазії базу ВМФ. Про це пише "Ехо Кавказу", передають Патріоти України. "Саме Росія втяг...