"Народ обдурений і озлоблений", - Саакашвілі заявив, що готовий виправити "історичну помилку", допущену після 2004 і 2014 років

Також опозиціонер розповів, як Порошенко виконував при ньому роль зв'язківця адьютанта під час Помаранчевої революції.

Саакашвілі закликає не дискредитувати протести, які проходять наразі в Україні. Фото: соцмережі

Колишній президент Грузії і екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що разом зі своїми соратниками готовий виправити «історичну помилку", допущену після українських революцій 2004 і 2014 років, коли перемогли сили, які «не змогли повністю змінити еліту». Про це він розповів грузинській телекомпанії «Руставі-2», повідомляють Патріоти України.

Повідомляється, що Саакашвілі прийняв журналістів в офісі своєї партії «Платформа нових сил». Будівля знаходиться в київському «урядовому кварталі» - в кроковій доступності від будівель адміністрації президента, кабінету міністрів і парламенту України.

«Знімаючи офіс в цьому місці, ми керувалися досвідом грузинської "революції троянд" 2003 року, - пояснив екс-президент.- Наш революційний офіс тоді перебував близько до канцелярії і будівлі парламенту, що нам дуже допомогло при їх штурмі».

Саакашвілі повідомив, що після відставки з поста губернатора у нього «відкрилося друге дихання» і він готовий сприяти повній зміні української еліти тими ж методами, які використовував після грузинської революції 2003 року. На пряме запитання журналіста, чи готує він нову революцію в Україні, Саакашвілі відповів ухильно: «Подивимося, час покаже, все залежить від обставин». Після чого додав: «Народ тут обдурений і озлоблений».

Обгрунтовуючи своє право впливати на долю України, Михеїл Саакашвілі нагадав, що разом з В'ячеславом Чорноволом (одним із засновників партії «Народний Рух України») стояв біля витоків незалежності країни і навіть голосував на всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року. А в "помаранчевій революції" 2004 року брав безпосередню участь, нібито «розписавши по пунктах» лідерам тодішніх протестів Віктору Ющенку і Юлії Тимошенко, «що і як їм робити». «Тоді моїм зв'язковим з ними був Порошенко», - уточнив Саакашвілі.

Нагадаю, вчора він повідомив на своїй сторінці про намір позбавити його українського громадянства, про перешкоджання його допуску на деякі українські телеканали і про дискредитацію протестних акцій, що проходять в останні дні в Києві.

Справа не тільки у ЗСУ: Плетенчук пояснив, чому росіяни бояться зараз використовувати Кримський міст

вівторок, 7 травень 2024, 21:02

Росіяни не використовують у повному обсязі Кримський міст для військової логістики, адже бояться, що конструкція може не витримати через пошкодження. Про це заявив начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук у вівторок...

Необхідне й сучасне рішення: В Україні створили новий окремий рід військ

вівторок, 7 травень 2024, 20:29

Кабінет Міністрів підтримав проєкт указу президента України Володимира Зеленського, напрацьований Міноборони спільно з Генштабом, про створення окремого роду військ в ЗСУ – Сил безпілотних систем. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров 7 травня...