"Наші танки вночі сліпі": Експерт озвучив головну проблему українських танкістів

Через це падає ефективність застосування будь-яких підрозділів, які спираються на танк як основну одиницю захисту.

Ілюстрація: rbc.ua

Військовий експерт Сергій Згурець стверджує, що українські танкісти воюють проти росіян на Донбасі наосліп. Таку думку Згурець висловив в інтерв'ю"Апострофу", повідомляютьПатріоти України.

Експерт оцінив перспективність створення танку з виносним озброєнням на базі Т-64 або "Оплоту". Він зазначив, що з російським танком Т-72Б3 може конкурувати будь-який танк Т-64, який буде оснащений нічним зором. За словами експерта, для цього потрібно забезпечити їх тепловізорами.

Основною проблемою українських танкових підрозділів Згурець називає те, що у них немає адекватних можливостей вести бойові дії в нічний період. "Наші танки вночі сліпі", — заявляє експерт. Він відзначає, що через це падає ефективність застосування будь-яких підрозділів, які спираються на танк як основну одиницю захисту.

Експерт вважає, що Україна повинна або закуповувати тепловізори за кордоном, або створити власне рішення. За його словами, це головне завдання на цей рік.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...