Наші у Парижі: У Порошенка розповіли про церемонію, де зібрались лідери провідних держав світу, в т.ч. України

Президент Петро Порошенко з дружиною разом з лідерами країн світу взяв участь пам’ятній церемонії, присвяченій 100-й річниці завершення Першої світової війни.

Як повідомляє прес-служба президента, заходи почалися зранку в Єлисейському палаці та продовжилися біля Тріумфальної арки у Парижі, зазначають Патріоти України.

Участь у церемонії взяли президент Франції Еммануель Макрон з дружиною, президент США Дональд Трамп з дружиною, канцлер Німеччини Ангела Меркель, інші лідери країн Великої сімки та понад 70 глав держав та урядів країн світу, лідери міжнародних організацій.

Пам'ятні урочистості розпочалися з військової церемонії та виконання національного гімну Франції. Під час урочистого вшанування пам’яті загиблих у Першій світовій війні було запалено Вічний вогонь біля Тріумфальної арки. Молоді люди з різних країн зачитали спогади свідків – відомих письменників, які на власні очі бачили жахіття тієї війни.

Прес-служба зазначає, що під час церемонії вшануванням пам’яті загиблих у Першій світовій війні президент Франції виголосив промову, в якій наголосив, що "історія іноді погрожує відновити свій трагічний хід", тому не можна забувати минуле і його уроки.

Церемонія завершилася проходженням військових у формі часів Першої світової війни.

Порошенко, Меркель і Макрон 11 листопада у Парижі провели також тристоронні переговори щодо фейкових "виборів", які Росія проводить на окупованій частині Донбасу.Зазначається, що Порошенко також візьме участь у відкритті "Паризького форуму заради миру", який ініційований президентом Франції.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...