Нашла коса на камінь: Луценко і Найєм влаштували скандал на саміті YES

Найєм поскаржився, що монополія олігарха Ріната Ахметава на енергетику України чомусь не цікавить ГПУ

Фото: "РБК"

Генпрокурор Луценко під час саміту YES посварився з депутатом Найємом на тему участі держструктур і молодих політиків у антикорупційній діяльності. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на dt.ua.

Луценко заявив, що до його цілей також входить бортьба з впливом олігархів, які виховують все нові покоління політиків. І через це політична культура не змінюється в Україні. До того ж він натякнув, що нові, молоді політики - це "диванні експерти у війні проти корупції, які завжди праві і добре зароблять на нерухомість".

У відповідь депутат БПП порадив йому "не сидіти в одному кабінеті з президентом і олігархами і не ділити Україну". Найєм зауважив: "Це не мої слова, це сказав Коломойський. Я можу вам інтерв'ю показати".

Він прокоментував також ілюстрацію Луценка, який порівняв бюджет з дірявою склянкою, через яку корупціонери і олігархи розкрадають державні кошти. Наєм нагадав, що одна з таких "дірок" - це енергетика, якою користується монополія олігарха Ріната Ахметава. Однак ніхто в органах державної влади за два роки не звернув на це уваги.

"Цей уряд не хоче боротися з корупцією. Ми кажемо, що немає політично волі для боротьби з корупцією, але є воля стежити за нами, створювати фейки, інформаційну дезінформацію проти нас", - поскаржився Наєм, натякнувши, що влада бореться із зусиллями молодих політиків.

У відповідь Луценко сказав, що закид Наєма про те, що нові інститути "такі ж, як і при Януковичу", не справедливий. Генпрокурор запевнив, що його відомство реформується. Зокрема, він наголосив, що з п'яти його заступників три - не працювали ніколи в ГПУ. А всіх прокурорів обирають за жорстким і прозорим конкурсом, який був створений спільно із американськими експератми. При цьому він сказав Наєму, що молодим політикам "не потрібно вдавати з себе янголів". "Інколи з друзів виходять чудові вороги. Сподіваюся, Мустафа - це не про нас з тобою", - сказав Луценко.

Вже четверта за рахунком і не остання цьогоріч: Виробник IRIS-T терміново передасть ще одну систему в Україну за кілька тижнів

четвер, 18 квітень 2024, 14:48

Як було заявлено після знищення 11 квітня Трипільської ТЕС, Україні терміново потрібно сім систем класу Patriot або IRIS-T, щоб прикрити основні міста країни. З тих пір Україна отримала наразі одну систему IRIS-T. Гельмут Раух, керівник збройової компа...

У Німеччині затримали двох рочґсійських агентів, які планували теракт, щоб зірвати військову допомогу Україні

четвер, 18 квітень 2024, 14:40

Видання Der Spiegel, посилаючись на свої джерела у генпрокуратурі ФРГ, повідомило, що у Баварії викрили двох російських агентів, які вели спостереження за американськими базами на території Німеччини та планували диверсії на військово-транспортних шлях...