Наслідки контрабандного скандалу: Секретар посольства України у Словаччині звільнена з МЗС

Оксану Ліщишин, яка причетна до контрабанди цигарок, звільнили з дипломатичної служби з формулюванням "за порушення присяги".

Оксана Ліщишин через контрабандний скандал звільнена з дипломатичної служби. Фото:strana.ua

Скандально відомий дипломат, перший секретар посольства України в Словаччині Оксана Ліщишин, яка "засвітилась" у контрабандних схемах, звільнена з дипломатичної служби. Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України - керівник апарату Вадим Пристайко, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Вона звільнена з формулюванням "за порушення присяги". Це пов’язане саме із епізодом щодо контрабанди. Підставою для такого висновку стали результати службового розслідування", – розповів він.

Варто зазначити, що слідчим відділом прокуратури Закарпатської області було відкрито кримінальне провадження "за фактом зловживання владою або службовим становищем, а також службовим підробленням службовими особами посольства України в Словаччині МЗС України (ч.2 ст. 364 та ч.2 ст. 366 КК України)".

За словами Пристайка, в МЗС немає висновків правоохоронних органів за порушеним провадженням. "На жаль, службове розслідування має обмежені законом часові рамки, тому ми не дочекалися висновку правоохоронних органів. Але я дуже сподіваюся, що прокуратура та суд дадуть належну оцінку діям Оксани Ліщишин", – додав керівник апарату МЗС.

Як повідомлялося раніше, 23 травня цього року чоловік Оксани Ліщишин в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу. Пізніше стало відомо, що Сергій Ліщишин здійснив через кордон десятки рейсів, імовірно, з контрабандою.

Одразу після інциденту Ліщишин була відкликана до Києва і МЗС почало службове розслідування щодо дипломата-контрабандистки. Пізніше, коментуючи ситуацію з Ліщишин, керівник апарату МЗС Вадим Пристайко зазначив, що "міністерство надзвичайно болісно сприймає удари по репутації, які наносять нечисті на руку співробітники. Але й прикривати нікого не збирається".

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...